Kina vil forbyde krypto-mining

Illustration: pixels.com
Usikre produktionsforhold, resursespild eller forurening af miljøet er argumenter for at eliminere sektorer, herunder produktion af kryptovaluta.

Kinas regering vil forbyde mining af kryptovaluta. Det skriver mediet Techcrunch.

Den Nationale Udviklings- og Reformkommission (NDRC), som er Kinas øverste økonomiske planlægningsagentur, offentliggjorde mandag en liste over sektorer, som den planlægger at fremme, begrænse eller eliminere.

Blandt disse sektorer var udvinding af kryptovaluta, som agenturet vil eliminere. Begrundelsen for at eliminere sektorer er usikre produktionsforhold, resursespild eller forurening af miljøet.

Også andre steder ses der forbud mod produktion af kryptovaluta. Sidste år forbød regionen Chelan County i den amerikanske stat Washington datacentre til mining af bitcoin og andre kryprovalutaer.

Chelan Countys omfattende vandkraftsystem førte til meget lave elpriser, men efter en fordobling af regionens elforbrug blev der grebet ind.

Læs også: Amerikansk distrikt indfører halvt års forbud mod nye bitcoinminer efter guldfeber

I august sidste år gav datalog og professor ved det amerikanske Princeton-universitet Arvind Narayanan et høringssvar til den amerikanske kongres om strømforbruget i forbindelse med mining af den populære kryptovaluata Bitcoin.

I sin beregning nåede frem han til en nedre grænse på omkring 5 gigawatt til global Bitcoin-minedrift. Det svarer til 43.800 GWh på et år. Til sammenligning lå Danmarks elforbrug i 2016 på 32.004 GWh.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Martin Sørensen

Er det ikke lidt sent? Er der stadig en krypto-mining industri derude? Nu hvor kurserne er faldet så meget, så er det mit indtryk at det ikke længere kan betale sig at mine de fleste krypto-valutaer.

Men det kan selvfølgeligt ske at der kommer gang i det igen, og så er det jo fint at have love på plads til at dæmme op for det.

  • 0
  • 1
#4 Anders Lorensen

Det går nok ikke helt i nul, for der er jo stadig dem der kører det enten fordi de anser strømmen fra deres forældre eller arbejdsgiver som 'gratis' blot fordi de ikke selv betaler for det.

Når mængden af minere falder ned til et niveau hvor det er trivielt at lave et hostile takeover ved at have over 50% af regnekraften i netværket, giver det slet ikke mening at lave transaktioner på netværket.

Så et par nørders "centralvarmeanlæg baseret på antminere" vil ikke være nok til at holde det kørende.

  • 0
  • 0
#5 Jacob Christian Munch-Andersen

Kursen på Bitcoin ligger omkring $5000, så der bliver minet for omkring $10.000.000 om dagen. Hash raten faldt lidt i slutningen af 2018, muligvis er minerparken på det tidspunkt halveret i forhold til peak. Parken er så i takt med en moderat prisstigning blevet lidt større igen siden da.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere