Slår USA med en faktor 5: Kina bygger supercomputer på 100 petaflops

Exaflops-alderen nærmer sig, efter Kina nu har annonceret, at supercomputeren Tianhe-2 vil kunne nå op på 100 petaflops i 2015.

Kina er i færd med at konstruere en ny supercomputer, som skal føje et ekstra ciffer til målestokken for den maksimale ydelse for en supercomputer. Det skriver Infoworld.

Den nye kinesiske supercomputer får navnet Tianhe-2 og ventes at stå klar i 2015, hvor den maksimale regnekraft formentligt vil passere 100 petaflops eller 100.000.000.000.000.000 kommatalsoperationer pr. sekund.

Det er blot få år siden, den første supercomputer brød petaflops-grænsen, og den næste store milepæl på én exaflops ventes at blive brudt senest i 2018, og den milepæl går kineserne ifølge Infoworld også efter at blive de første til at nå.

Læs også: Ny supercomputer med 299.008 processorkerner går efter førstepladsen

Den hurtigste supercomputer lige nu ventes at være Oak Ridge National Laboratorys nye supercomputer Titan, som har en regnekraft på 20 petaflops og formentligt kommer til at indtage førstepladsen på den næste Top 500 over supercomputere, som offentliggøres senere i november.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere