Kina presser tech-virksomheder til at opbevare data på lokale servere
Stigende pres fra de kinesiske myndigheder har fået flere og flere udenlandske tech-virksomheder til at opbevare data lokalt i Kina frem for at sende data ud af landet.
Nyeste skud på stammen er i den forbindelse udlejningsfirmaet Airbnb, der har fortalt deres kinesiske brugere, at de vil begynde at opbevare brugernes data på lokale servere. Det skriver Reuters.
I en mail til de kinesiske brugere skriver Airbnb, at personlig data vil blive overført, opbevaret, brugt og behandlet af Airbnb Kina i overensstemmelse med kinesisk lovgivning.
Kommentaren kommer som følge af en blogpost fra sidste uge, hvor Airbnb annoncerede, at de har oprettet en særskilt kinesisk enhed, der skal føre tilsyn med forvaltningen af lokale data fra næste måned.
Sammen med lanceringen af den nye kinesiske enhed annoncerede Airbnb også en række aftaler med lokale provinser herunder Shenzhen, Chongqing, Shanghai og Guangzhou.
Kina har i løbet af de sidste år lagt et stigende pres på udenlandske virksomheder, der opererer indenfor Kinas grænser.
Ny lov kræver data lokalt
Kinas parlament gennemgik i går, mandag, anden-behandlingen af et udkast til en lov om cybersikkerhed, der blandt har den betydning, at myndighederne nu kan kræve, at udenlandske tech-virksomheder gemmer 'vigtige' data lokalt herunder personoplysninger
Airbnb er ikke det eneste firma, der proaktivt har flyttet deres data til lokale servere. It-giganten Apple begyndte at bruge kinesiske servere tilbage i 2014, stillet til rådighed af China Telecom Corp ltd
Sidste år oplevede Airbnb en femdobling af kinesiske kunder, hvilket gør det til Airbnb's hurtigst voksende marked.
Airbnb står overfor en håndfuld rivaler på det kinesiske marked herunder Tujia.com og Xiaozhu.com, der også er døbt 'Kinas Airbnb klon'.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.