Kina optrapper Weibo-censur oven på Xi Jinpings magtbefæstelse

2 kommentarer.  Hop til debatten
Kina optrapper Weibo-censur oven på Xi Jinpings magtbefæstelse
Illustration: Wikimedia.
En række nye ord og fraser er blevet blokeret på kinesiske Weibo, efter at centralkomitéen i det kinesiske kommunistparti i weekenden annoncerede, at de vil ændre landets forfatning.
27. februar 2018 kl. 10:34
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Kinesiske censorer har været på overarbejde, siden centralkomitéen i Kinas kommunistparti i weekenden annoncerede, at de vil ændre landets forfatning, så præsidenten kan sidde længere end 10 år på posten.

Forslaget giver den nuværende præsident, Xi Jinping, mulighed for at blive siddende som præsident efter 2023, hvor hans embede ellers skulle have sluttet, og det har vækket bekymring og vrede blandt kinesiske internetbrugere.

De kinesiske myndigheder gør dog deres bedste for, at disse bekymringer ikke kan luftes gennem de mere officielle kanalaer. På Weibo - den kinesiske version af Twitter - er en lang og sigende række ord og fraser blevet censureret.

Det amerikansk-baserede kinesiske nyhedsmedie China Digital Times har testet, hvor grænsen er lagt efter annonceringen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Blandt andet indgår følgende nu på listen over forbudte ord: min kejser, genvalg, Animal Farm, emigrere, uenig, 1984, Xi Zedong og bogstavet 'n' (som i n antal præsidentperioder).

Den fulde liste over forbudte ord på Weibo kan ses her.

Når Weibo-brugere forsøger sig med de forbudte kinesiske tegn, skriver Weibo: »the content violates the relevant laws and regulations or Weibo’s terms of service«.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
27. februar 2018 kl. 16:56

Kan vi gøre noget?

Ja vi kunne jo starte med at feje for egen dør, f.eks. afskaffe mørklægningsloven, Sørens Papes registersammenkøring af borgerne, logning, DNA register, og hvad har vi, så vi ikke baner vejen for at noget tilsvarende kan ske her i landet

1
27. februar 2018 kl. 16:33

Pyt med frihedsrettigheder så længe vi kan få billigt elektronikgrej og vores koner kan handle ind på Wish.... ....eller? Kan vi gøre noget?