Kina: Mand smidt i fængsel fem år for at sælge VPN

27. december 2017 kl. 10:39
Kina: Mand smidt i fængsel fem år for at sælge VPN
Illustration: koksikoks/BigStock.
Kina slår endnu engang ned på borgere, der forsøger at komme rundt om den massive censur, staten har lagt på internettet.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

En kinesisk mand er blevet dømt for at sælge VPN-services, der kunne hjælpe andre kinesere med at komme uden om the Great Firewall of China.

Dommen lyder på fem år og seks måneder, skriver TechSpot.

Udover fængselsdommen kommer der også en bøde på 500.000 yuan (ca. 480.000 kroner), svarende til hans indtægter på salg af VPN-services de seneste fire år.

Manden hedder Wu Xiangyang, og han er fra Guangxi Zhuang-regionen i det sydlige Kina - og han er ikke den første, der fifler med routere og internetomveje i Kina.

Artiklen fortsætter efter annoncen

VPN-forbindelser er meget populære, da det kinesiske internet er enormt censureret, så for at bruge helt basale onlineservices som Facebook, Google eller Twitter, er kinesere nødt til at bruge en - ulovlig - VPN.

I juli krævede regeringen, at de tre største kinesiske televirksomheder blokerede al trafik til VPN, der ikke var registreret hos myndighederne, og senere samme måned fjernede Apple en række apps fra den kinesiske version af App Store, der kunne bruges til at lave en VPN.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger