Kina lancerer selvudviklet styresystem i oktober

Mistillid til Windows får Kina til at udvikle eget operativsystem.

Kina forventer at kunne lancere et hjemmelavet operativsystem i oktober. Kinesiske regeringsorganer skal nemlig finde en erstatning til Windows XP, og Windows 8 er forbudt, skriver Computerworld.com.

Der findes ikke mange detaljer om det nye operativsystem. Kun en foreløbig tidsplan.

Det kinesiske operativsystem vil i første omgang blive lanceret til desktop-pc’er, hvor man forventer, at operativsystemet er i stand til at erstatte amerikanske styresystemer inden for et til to år. Efter tre til fem år skal det nye operativsystem være udrullet til mobile platforme.

Når Kina er så opsat på at udvikle sit eget operativsystem skyldes det i høj grad en stigende mistillid til amerikanske teknologivirksomheder. I kølvandet på Edward Snowdens afsløringer om NSA's overvågning i hele verden er den kinesiske regering nemlig blevet temmelig utilfreds med især Google, Micrsoft og Apples indflydelse i landet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Bjarke I. Pedersen

Mit indtryk er at det ikke er "not-invented-here", der er deres bekymring.

Det lyder som om de er utilfreds med den indflydelse som USA og amerikanske virksomheder har på det.

Hvis det er Linux, så er der en stor del kode fra Google deri, og efterhånden også et par ting fra Microsoft hist og her.

Men ja, spørgsmålet er hvad det er af det de er bekymret for.

  • 1
  • 0
#7 Knud Jensen

Selvom det vist kun er ment som en erstatning for OS inden for det offentlige, så kunne være interessant at se en meningsmåling blandt det kinesiske folk om dette nye OS, om hvorvidt de har mere tillid til det kinesiske OS end Windows. Kina er jo her i vesten ikke ligefrem kendt for at give borgerne fri adgang til internettet :)

Man kan så også håbe på det bliver frigivet til os andre, gerne med sprogpakker. Med omkring en femtedel af jordens befolkning, burde de som land kunne skrue et ganske fornuftigt system sammen, med support i mange år frem.

  • 0
  • 1
#8 Gert Agerholm

De er givet vis ikke interesseret i at andre kan kigge dem over skulderne, det er forståeligt nok. Men ved at udgive deres eget OS eller Linux distro har de måske også mulighed for at sikre sig at nettop DE kan kigge over skulderen.

Jeg tror at den hele sandhed er en kombination af begge delele.

  • 3
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere