Kina: Gurli Gris blokeres for at være revolutionær

Illustration: Screendump
Gurli Gris er, ifølge det kinesiske styre, symbol på ungdomsoprør. Derfor har den kinesiske videodelingstjeneste Douyin blokeret over 30.000 videoer med det populære svin.

Den kinesiske videodelingstjeneste Douyin har blokeret over 30.000 videoer med den populære pattegris Gurli Gris. Den er blevet symbol på ungdomsoprør, og det kinesiske styre har derfor fjernet den fra internettet.

Det skriver CNN

Douyin skriver i et internt memo, at de er blevet forbudt at vise det populære svin, da programmet ifølge de kinesiske myndigheder er skyld i:

»Spredning af negativ social indflydelse.«

Dele af den kinesiske ungdom har taget Gurli Gris til sig. Gurli forklædt som pirat, gangster eller andet barskt er blevet et yndet motiv for tatoveringer, og hun optræder i en mængde memes, som deles flittigt.

Chen Nian, som er analytiker for Gsdata, et konsulentfirma, som overvåger sociale medier i Kina, har til CNN fortalt, at Gurli i diverse memes har fået rygte af at være gadesmart. Chen mener, at »den enorme uforståelige joke« bruges af unge mennesker til at gøre oprør i det små.

»De selvmodsigende egenskaber ved en 'gangster' og den uskyldige Gurli Gris får folk til at grine,« siger Chen.

»Det er et udtryk for subkulturel revolution,« uddyber hun.

Kinas krig mod tegnefilmsfigurer

Tidligere har styret i Kina forbudt andre symboler, som kan forbindes med systemkritik.

Eksempelvis blev Peter Plys underlagt censur, idet han blev brugt som synonym for Xi Jinping, som er generalsækretær for Kinas Kommunistisk Parti og Præsident for Folkerepublikken Kina.

Gurli Gris kom officielt til Kina i 2015, da kinesisk stats-tv, CCTV, begyndte at bringe det populære svin på tv. Gurli blev hurtigt populær blandt kineserne og var blevet set over 34 mia. gange på de tre største kinesiske videoplatforme.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere