Kina forbyder anonyme kommentarer online

Online-tjenester skal verificere deres brugeres identitet. Hjemmesider, der ikke makker ret, kan blive lukket ned.

Alle online-tjenester, der lader brugere poste kommentarer, skal verificere brugernes identitet.

Sådan lyder det nyeste krav fra Kinas såkaldte cyberspace-administration, skriver Bleeping Computer.

Læs også: Putin forbyder Tor og kvæler Signal: »Lovlige brugere kommer til at betale prisen«

Beslutningen, der træder i kraft til oktober, gælder alle steder, hvor brugere kan poste indhold online – fra statusbeskeder på sociale medier til kommentarer på nyheder.

Målet med tiltaget er ifølge den kinesiske regering at forhindre ulovligt indhold i at blive delt online – det vil blandt andet sige pornografi, falske reklamer, fornærmelser og sladder.

Klapjagt på online anonymitet

Kravet til online-tjenester er blot det seneste i en lang række, der gør det vanskeligt at forblive anonym på nettet i Kina.

I sidste måned fjernede Apple – på kinesisk opfordring – samtlige VPN-tjenester fra selskabets App Store i Kina.

Læs også: Apple fjerner VPN-tjenester fra App Store i Kina

For to år siden begyndte de kinesiske myndigheder desuden at kræve, at hjemmesider verificerede, at brugere benyttede deres rigtige navn, hvis de lavede en profil online – en opgave, som blev løst ved at bede brugere om deres telefonnummer.

Hvis hjemmeside-ejere nægter at følge kravet, kan de risikere at blive lukket ned. Cyberspace-administrationen har siden november haft beføjelser til at fjerne hjemmesider – og sågar lukke hele internettet i Kina.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Deleted User

Det kunne vi lære noget af, aliaserne fylder b.la. også meget her på sitet.

Samme gør sig gældende i flere computerspil, hvor tendensen er man bare køber en ny KEY når man har snydt og blevet fundet skyldig.

Nogen vil måske mene det er frihedsberøvelse, men når folk ikke kan opfører sig ordenlig, så der jo intet alternativ.

Til det skal man så blot sikre, at de services som er så gennemgribende i samfundet, de disideret får for stor magt og indflydelse, ikke blot ekskluderer brugere på uretfærdige vilkår. Det b.la. noget facebook praktiserer ganske grumt disse dage, hvor de ekskluderer bruger på baggrund af andre brugers indrapportering. Har man f.eks. et botnet på 100+ brugere, som vel og mærket er venner med "målet", kan man med garanti få lukket næsten hvilken som helst borgerlig bruger, no questions asked.

Om det en algoritme eller en abe der håndterer opgaverne, det spørgsmålet!

 • 1
 • 5
#2 Dave Pencroof

decideret ikke "disideret" En ting er at meget få gør en forbandet masse ulovligt, og at IT har givet flere af disse muligheder for at maksimerer på ulovlighederne, men det må ALDRIG blive disse meget få der er baggrunden for næsten alle love som i dag bliver vedtaget af vestlige politikere , men det er desværre nok for sent at ytre de tanker, FOR DISSE FÅ ER IDAG DEN STØRSTE "IGANGSÆTTER" AF NYE LOVE ! Igen dog aldeles ligegyldigt for denne artikel, da den fortæller om et "samfund" kina der er så absurd kontrolleret og hyper/total overvåget at jeg aldrig vil støtte de magthavere med en krone, om så jeg skal droppe næsten alle mine IT indkøb ! Så min konklusion på ovenstående må være, at hvis du ønsker at disse tilstande skal gælde for dine omgivelser så flyt til kina René N. og se hvordan du nyder lugten i det bageri, (jeg blander bevidst "nyder" med lugt") !

 • 2
 • 2
#4 Dave Pencroof

Ja, vi skal lære at politikere ikke skal lovgive om ALT, i dag er der gået petitesse rytteri i lovgivnings arbejdet, den enkelte borger GIDER ikke tage sig af noget selv men forlanger at blive pakket i vat og bomuld og sikret i H og R af formynderstaten, så det kan som i kina blive ulovligt at TÆNKE ud af boksen, husk lige hvad der sker med dissidenter i kina, klag over statsmagten og mm du er vildt kendt så forsvinder det indivi, som i Stalins storhedstid til Sibirien for aldrig at blive set og hørt fra igen ! Den slags vil her hjemme hurtigt gøre mig til terrorist af værste skuffe !

Brug alle som en, den indvendige side af hovedet til andet end at være konstant begravet i sociale medier og kræve kræve kræve, at alt bliver ordnet for jer i mindste detalje, uden at i skal løfte en fucking finger, den slag vil kun føre til at ingen borgere vil have det mindste at skulle have sagt, så genindførsel af slaveriet fordi i nægter at selv tage ansvar, FØJ FOR DEN LEDE !

 • 0
 • 3
#5 Allan S. Hansen

Nogen vil måske mene det er frihedsberøvelse, men når folk ikke kan opfører sig ordenlig, så der jo intet alternativ.

Historien har vist sig at det at "opfører sig ordentligt" skifter utroligt hurtigt, og at ordentligt i dag kan være uønsket i morgen. Samtidigt viser lande som eks. Kina og andre, samt adskillige eksempler gennem historien, at det kan være ekstrem skadeligt for ens sikkerhed, ikke at være "ordentlig" som det tolkes på aktuelt tidspunkt.

Så selvom det er sjovt at udstille en "troll" ud når han skriver noget racistisk på Facebook eller dejligt at kunne forfølge en idiot der truer dig på Twitter - så er de underliggende og langvarige konsekvenser ekstremt meget mere vidtrækkende og skræmmende.

 • 3
 • 1
#6 Dave Pencroof

Ytringsfriheden skal være den der til enhver tid står over alt andet, men du må sige og skrive hvad du vil og skal kunne retsforfølges for dette ! Alle de de online medier og fora der er VED hvem der gemmer sig bag et alias, nogen nægter bare at frigive oplysningerne til div retsinstanser mm de har dommerkendelser med, hvilket er som det i et rets samfund er som det skal være, ellers kan alle med et skilt vade ind og forlange hvad som helst, fordi kæresten eller lignende har tilladt sig at skride i nattens mørke ! At gøre tingene lettere end de er, er ødelæggende for privatlivets fred, og 1984 på speed !

 • 0
 • 3
#7 Deleted User

Historiebøgerne kan du godt lade stå på hylden og støve til evig tid, det der old school tyranni lærer vi nok ikke meget mere af.

Som jeg prøver at forklarer dig i min anden besked, har jeg ikke tænkt mig at tage til Kina - fordi jeg netop godt ved - konsekvenserne er fatale. Det b.la. her jeg mener vi bør lære noget, om lovgivning er vejen frem - måske?

Det jeg prøver at formidle er, at hvis og kun såfremt hvis, der findes talerør hvor det vel og mærket er lovlig at være anonym (uafhængige whistleblower-services) så kan og vel ytringsfriheden forsat være sikret i top - samtidig med - vi alle færdes med åbne kort på nettet.

Jeg siger nej tak til brugere aka "HansHansen19851" & "iFangerMigAldrig07". Det gør jeg fordi de oftest ikke deltager saglig i en debat, men som du, blot kaster en masse mønter ud på gulvet, uden hverken gide at samle dem op eller begrunde hvorfor der handles som der gør.

 • 2
 • 0
#8 Deleted User

Tak for god input.

Du har helt ret, mht. i dag / i morgen-teorien, den bedste måde at overkomme den problemstilling på (på nettet vel og mærket) er vel at informere brugerne? På den måde undgår man en årrække af kollision, fordi tampen tages på dagen (eller rettere sagt, dagen efter)

Til sammenligning i det virkelig samfund, er løsningen helt den samme. Her formidles det blot langsommere, det den eneste forskel. Vi venter som borger, på nyhedsværterne formidler budskabet.

Skal vi blive i historiens tegn (som i jo begge, viser stor forkærlighed for) kan man jo tage et varmt eksempel som 'udlændinge' op som et demo-emne.

Engang kaldte vi dem det ene, så blev det til et fy-ord og vi opfandt et nyt. Kort efter blev det så fy-ordet og et nyt kom på banen. Sådan har historien kørt i uendelig loop i flere år, fy-ordene bliver aldrig glemt, men får 15 minutters fame i TV hvor de bliver negligeret som værende "IKKE-OK!"

Mit pointe er, kan budskabet formidles hurtigere, kan vi alle blive klogere på morgendagen, også den skid vist slået. Mennesker ændre sig ikke foreløbigt på det synspunkt, vi bliver nødtil at lære, før vi forstår.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere