Apple fjerner VPN-tjenester fra App Store i Kina

Det kinesiske regime har sandsynligvis bedt Apple sætte ind over for VPN-tjenesterne

Flere VPN-forhandlere har pludselig fået besked fra Apple om, at deres varer ikke længere er lovlige i Kina, og at deres apps er blevet fjernet fra Apples App Store. De bryder ligeledes App Stores retningslinjer, skriver The Register

Læs også: Kinesisk provins tvinger muslimer til at installere spion-app

Læs også: Ruslands parlament vil forbyde brug af VPN

Herefter begyndte diverse VPN-apps at forsvinde fra App Store inden for få timer. Det lader imidlertid ikke til, at VPN’erne fjernes fra andre tjenester endnu.

Apple er ellers tidligere gået i vælten for kundernes privacy, men Kina er ifølge The Register et af selskabets få vækstmarkeder, hvorfor Apple sandsynligvis har set sig nødsaget til at bøje sig for regimets krav.

Kina er ikke alene om at sætte ind mod adgangen til VPN-forbindelser. Også Ruslands regering har netop forbudt VPN -og proxyforbindelser.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Robert Winther

Overskriften I linker til som kilde siger da også: "Apple removes VPN Apps from China App Store".

Så; Kina forlanger og Apple fjerner.

Apples villighed til at hjælpe den kinesiske regering kritiseres fra flere sider, bl.a. af Snowden: https://twitter.com/Snowden/status/891320820378750976

Og nu Apple har vist at de er klar til at adlyde, vil andre lande komme med tilsvarende krav, formentlig Rusland næste gang.

  • 6
  • 0
Finn Christensen

Og nu Apple har vist at de er klar til at adlyde..

hvem, hvor og hvad som helst, når blot det klinger i kasseapparatet, men det er jo velkendt[1].

[1] Juli 2017 Bøde til Apple fra EU "..Vestager said she hopes Ireland will recover 13 billion euros ($14.46 billion) from Apple "very soon"..." ..https://www.cnbc.com/2017/05/18/eu-hopes-ireland-will-recover-money-from...

  • 0
  • 0
Michael Cederberg

hvem, hvor og hvad som helst, når blot det klinger i kasseapparatet, men det er jo velkendt[1].

Det er ikke Apples opgave at give kineserne frihed. Apple har en eneste opgave og det er at tjene mest muligt til aktionærerne inden for lovens rammer.

Kineserne må selv kæmpe sig til frihed - det kan vi ikke give dem. Hvis de skal have hjælp så må vores regeringer lovgive om hvad virksomheder skal gøre. Det gør amerikanerne omkring Israel.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere