Kina er rasende, efter USA giver Huawei udsigt til milliard-tab

19. august 2020 kl. 08:59
Kina er rasende, efter USA giver Huawei udsigt til milliard-tab
Illustration: aradaphotography / Bigstockphoto.com.
Kina og USA fortsætter deres konflikt over teknologi og sikkerhed, efter det amerikanske handelsministerium har forbudt chip-leverandører at sælge til Huawei, hvis de bruger amerikansk teknologi i produktionen.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Kina langer ud efter Washington, efter Handelsministeriet i USA mandag besluttede at forbyde leverandører at bruge amerikansk teknologi til at producere processorchips og andre komponenter til Huawei.

Det skriver AP.

Nu mener de kinesiske myndigheder, at USA skader global handel, med deres beslutning:

»USA overtræder internationale handelsregler og underminerer den globale industri-, leverance- og værdikæde,« udtaler Zhao Lijian, talsperson for Kinas udenrigsministerium.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Huawei nemlig verdens største leverandør switches til televirksomheder og et førende smartphonebrand, men den kinesiske tech-gigant er ved at løbe tør for processorchips til sine smartphones, ifølge Richard Yu, direktør for virksomhedens forbrugerenhed.

Han udtalte tidligere på måneden, at man i højere grad vil bruge eksterne leverandører, som benytter amerikansk teknologi i produktionen.

De var sure på hinanden i forvejen

Handelsministeriets vedtagelse er det nyeste i de to landes løbende konflikt om teknologi og sikkerhed. De amerikanske myndigheder har kaldt Huawei for en sikkerhedsrisiko, men det afviser virksomheden.

Selvom Zhao Lijian tilføjer, at Kina har planer om gøre, hvad der skal til for at sikre kinesiske virksomheders rettigheder og interesser, så har myndighederne ikke udtalt sig mere konkret.

Leverandørerne kommer også til at kunne mærke forbuddet, da mange er økonomisk afhængige af Huawei. Tech-giganten står for over halvdelen af indtjeningen hos flere chip-leverandører, ifølge Nicole Peng, repræsentant for industrianalysefirmaet Canalys.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger