Kina blokerer adgang til søgemaskinen Bing

Illustration: Screendump/bing
Det er ikke længere muligt at bruge Microsofts søgemaskine, Bing, i Kina. Dermed er den sidste store udenlandske søgemaskine nu blokeret i landet.

Microsofts søgemaskine,Bing, er blevet blokeret i Kina, oplyser den amerikanske virksomhed.

Det skriver Financial Times.

»Vi har bekræftet, at Bing i øjeblikket er utilgængelig i Kina, og er i gang med at vurdere de næste skridt,« udtaler en talsmand for Microsoft.

Bing var den sidste store udenlandske søgemaskine tilgængelig i Kina, efter Googles søgemaskine blev blokeret i 2010.

Læs også: Google-chef: »Ingen planer om at lancere søgemaskine i Kina«

To anonyme kilder med kendskab til beslutningen bekræfter ifølge Financial Times, at Bing er blevet blokeret. Ifølge den ene modtog en af Kinas store statsejede teleselskaber, China Unicom, en ordre fra myndighederne om at blokere Bing for 'ulovligt indhold'.

I onsdags meldte kinesiske brugere så på de sociale medier, at de ikke længere kunne tilgå cn.bing.com, mens andre stadig var i stand til at bruge søgemaskinen. Uden for Kina virker siden stadig.

Ifølge siden Statcounter havde Bing i december 2018 en markedsandel på kun 2 procent i Kina, langt under den kinesiske søgemaskine Baidus 70 procent. Den nød dog et niche-marked for engelsksprogede søgninger, da den var den eneste store engelske søgemaskine tilbage i Kina, skriver Financial Times.

Læs også: Rapport: Bing viser børneporno og foreslår relaterede søgninger

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Lars Jensen

I sidste uge blev man viderstillet til cn.bing.com Det giver jo god mening at kineserene får kinesiske sider først som svar på en søgning. Som udlænding skal man så bare om på side 20 før første læsbare søgeresultat dukker op. Ud over det er der sikkert "sorteret" lidt i resultaterne :)

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere