Kina anklages for årelang industrispionage i Sydøstasien
Det amerikanske sikkerhedsfirma FireEye har netop udgivet en rapport, hvori det afdækker en lang række af cyber-angreb rettet mod virksomheder og myndigheder i Sydøstasiatiske lande, som led i en årelang industrispionage. Det skriver TechCrunch.
Angrebene har angiveligt ikke tidligere været kendt, men skal have stået på siden 2005. FireEye langer i samme ombæring en heftig anklage mod den kinesiske regering, som sikkerhedsfirmaet mener ‘højst sandsynligt’ står bag.
Det har firmaet dog ingen afgørende beviser på, men flere ting peger på kinesisk involvering og peger blandt andet på de udvalgte mål deler et afgørende fællestræk:
»Målene besidder information, der højst sandsynligt vil tjene den kinesiske regerings behov for efterretninger omkring vigtige sydøstasiatiske politiske, økonomiske og militære sager, omstridte territorier og diskussioner omkring legitimiteten af Kinas kommunistiske parti,« lyder det fra FireEye i pressemeddelelse.
Gruppen bag angrebene skal i alt have været ansvarlig for udviklingen af over 200 forskellige stykker malware og angiveligt meget tidligt - allerede i 2006 - have været i stand til at angribe såkaldte ‘air gap’-netværk, som ellers er kendetegnet ved at være fysisk adskilt fra usikre netværk.
Det er ikke mere end et par uger siden, at den kinesiske regering sidst var mistænkt i det storstilede DDoS-angreb mod Github, der varede i knap en uge.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.