Kina afviser beskyldninger om at stå bag Microsoft Exchange-hacket

3 kommentarer.  Hop til debatten
Kina afviser beskyldninger om at stå bag Microsoft Exchange-hacket
Illustration: Bigstock.
Bredsiden fra USA, EU og en række samarbejdspartnere afvises fuldstændigt af Kina, der i stedet retter en række beskyldninger mod Vesten.
20. juli 2021 kl. 14:58
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

De fleste har hørt den fortærskede vending, at et angreb er det bedste forsvar. Men vi kan da tage den en enkelt gang til. Og vi kan sandsynligvis også finde et lignende citat hos den kendte kinesiske krigsteoretiker Sun Tzu.

Ikke desto mindre leverer en talsmand for det kinesiske udenrigsministerium i dag et eksempel lige efter bogen. Han afviser nemlig ikke bare, at Kina står bag det Microsoft Exchange-hack, der tidligere på året fik store konsekvenser for tusinder af virksomheder. I stedet vender talspersonen projektøren tilbage mod Vesten og beskylder USA og dets allierede for at angribe Kina og kaste smuds på landets omdømme.

Det skriver Associated Press (AP), der er blandt verdens største nyhedsbureauer.

Reaktionen kommer efter USA, EU og en række samarbejdsparter i går rettede en skarp kritik af Kina og ikke bare beskyldte landet for at stå bag cyber-angreb men også for at alliere sig med kriminelle bander og få dem til at udføre de giftige angreb.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men Kina kan altså slet ikke genkende et billede af, at de skulle stå bag angrebene. Derimod mener den mægtige magt i Østen, at nationen er offer for amerikanske angreb.

»Kina er stærkt imod og bekæmper enhver form for cyberangreb og vil ikke opmuntre, støtte eller tolerere cyberangreb,« lyder det fra Zhao Lijian, der er talsperson for ministeriet.

Han slår samtidigt fast over for AP, at USA, der sammen med sine allierede sender falske og uberettigede beskyldninger mod Kina. Beskyldninger, der er trykket ud af den blå luft.

Samtidig kræver han, at USA og dets allierede standser cybertyveri og andre angreb mod Kina, stopper med at kaste mudder på Kina i spørgsmål om cybersikkerhed.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
21. juli 2021 kl. 23:23

Nej selvfølgelig har man ikke det, og det kan vi heller ikke forvente. Det vil jo direkte afsløre de metoder, vesten bruger til at opnå denne viden og til at indsamle informationer om Kina.

2
21. juli 2021 kl. 16:00

Jeg har ledt og kan simpelthen ikke se om USA/EU har fremlagt dokumentationen for deres anklager? Er der nogen der har set det?

1
21. juli 2021 kl. 14:56

Som et de-facto totalitær diktatur klarer de fint at tilsmudse sig selv.