Kina afviser beskyldninger om at stå bag Microsoft Exchange-hacket

Illustration: Bigstock
Bredsiden fra USA, EU og en række samarbejdspartnere afvises fuldstændigt af Kina, der i stedet retter en række beskyldninger mod Vesten.

De fleste har hørt den fortærskede vending, at et angreb er det bedste forsvar. Men vi kan da tage den en enkelt gang til. Og vi kan sandsynligvis også finde et lignende citat hos den kendte kinesiske krigsteoretiker Sun Tzu.

Ikke desto mindre leverer en talsmand for det kinesiske udenrigsministerium i dag et eksempel lige efter bogen. Han afviser nemlig ikke bare, at Kina står bag det Microsoft Exchange-hack, der tidligere på året fik store konsekvenser for tusinder af virksomheder. I stedet vender talspersonen projektøren tilbage mod Vesten og beskylder USA og dets allierede for at angribe Kina og kaste smuds på landets omdømme.

Det skriver Associated Press (AP), der er blandt verdens største nyhedsbureauer.

Reaktionen kommer efter USA, EU og en række samarbejdsparter i går rettede en skarp kritik af Kina og ikke bare beskyldte landet for at stå bag cyber-angreb men også for at alliere sig med kriminelle bander og få dem til at udføre de giftige angreb.

Men Kina kan altså slet ikke genkende et billede af, at de skulle stå bag angrebene. Derimod mener den mægtige magt i Østen, at nationen er offer for amerikanske angreb.

»Kina er stærkt imod og bekæmper enhver form for cyberangreb og vil ikke opmuntre, støtte eller tolerere cyberangreb,« lyder det fra Zhao Lijian, der er talsperson for ministeriet.

Han slår samtidigt fast over for AP, at USA, der sammen med sine allierede sender falske og uberettigede beskyldninger mod Kina. Beskyldninger, der er trykket ud af den blå luft.

Samtidig kræver han, at USA og dets allierede standser cybertyveri og andre angreb mod Kina, stopper med at kaste mudder på Kina i spørgsmål om cybersikkerhed.

Læs også: USA og EU med kras udmelding: Kina og kriminelle bander stod bag Microsoft Exchange Server-hack

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere