Det er stærkt tvivlsomt, om brugernes privacy reelt er beskyttet, når myndigheder og it-leverandører lover at anonymisere lokationsdata, der opsamles fra apps, Google og wifi-tracking på smartphones.
It-sikkerhedsmessen Infosecurity Denmark 2018 byder på mere end 110 seminarer og cases, 25 udvalgte keynotes og 80 udstillere. To dage med masser af faglig viden og netværk d. 2. og 3. maj i Øksnehallen i København. Konferenceprogrammet dækker både compliance, cybercrime, IoT, nye teknologier som AI og blockchain samt cloud security og giver et unikt indblik i de nyeste it-sikkerhedsmæssige udfordringer på et højt fagligt niveau. Du bliver opdateret om både de nyeste tekniske landvindinger fra spydspidsforskere og får indblik i aktuelle trusselsbilleder fra nogle af verdens bedste rådgivere. Desuden kan du følge en live hacking konkurrence. NYT! Live hacking af bilnøgler og debat om white hat hacking og industriel it-sikkerhed i Version2 loungen. Læs mere her. Vil du gå direkte til tilmelding, klik her.Version2 Infosecurity: Keynotes og live hacking...
Det har en af hovedtalerne på Version2s Infosecurity-konference, der finder sted 2. og 3. maj i København, lektor Yves-Alexandre de Montjoye, Imperial Collega i London, udtalt:
»Vi har allerede set så mange eksempler på datasæt, der er blevet solgt og re-identificeret, at vi ikke rigtig tror på de storskala-datasæt, der hævder at være anonyme – eller i det mindste mener vi, at der skal ses meget nøje på dem,« har Yves-Alexandre de Montjoye sagt til TechCrunch.
Han er også special advisor for EU's konkurrencekommissær, Margrethe Vestager. Til daglig underviser Yves-Alexandre de Montjoye i ’computational privacy’ på Imperial College’s Data Science Institute.
I Storbritannien har et forsøg med indsamling af lokationsdata via wifi og MAC-adresser fra passagerne i metroen, The Underground, været genstand for heftig debat.
Yves-Alexandre de Montjoye kalder debatten meget vanskelig ('really thorny').
»Data er som sådan ikke anonyme,« siger han.
»Det er ikke umuligt at re-identificere personer, hvis rådata blev gjort offentlige — det er meget sandsynligt, at man ville være i stand til at re-identificere individer i dette datasæt. Og helt ærligt, det ville heller ikke være så svært for TfL (Transport for London, red.) selv at matche disse data med f.eks. Oyster Card-data [Londons kontaktløse rejsekortsystem, der bruger TfL’s netværk, red.].«
»De siger også direkte, at de ikke gør det, men det ville ikke være svært for dem at gøre det.«
Yves-Alexandre de Montjoye har i årevis forsket i udfordringerne med beskyttelse af privacy, blandt andet set i lyset af den massive dataindsamling, der finder sted på en daglig basis om mange af os.
Og helt generelt vurderer han, at det er nemt at identificere et individ ud fra masseindsamlede lokationsdata, der i udgangspunktet lader til at være anonymiserede.
For at bevare anonymiteten kan en løsning være at indføre 'støj' i datasættene, men det er ikke nødvendigvis en enkel proces, hvis deanonymisering altså skal kunne forhindres.
Hør keynote med Yves-Alexandre de Montjoyes på Version Infosecurity i Øksnehallen onsdag d. 2. maj kl. 10.30-11-15, hvor han også vil komme ind på, hvordan der kan dæmmes op for problemerne med beskyttelse af privacy på den ene side og big data på den anden.
Læs mere her. Vil du gå direkte til tilmelding, klik her.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.