Kenya afslører kinesisk-ledet cyberkriminalitet

5. december 2014 kl. 08:522
Kenya afslører kinesisk-ledet cyberkriminalitet
Illustration: iStockphoto.com.
I den bedre del af byen Nairobi, afslørede det kenyanske politi en bande på 77 kinesere, der boede tæt sammen blandt avanceret IT-udstyr.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Kenyansk politi har formentlig afsløret en forme bande af 77 cyberkriminelle, alle kinesere. Politiet mener, at banden står bag hacking og hvidvaskning af penge. Det skriver BBC.

Udenrigsministeriet i landet har tilkaldt den kinesiske diplomat i landet, der ifølge BBC samarbejder med politiet om efterforskning.

Kineserne, der i øjeblikket får deres pas checket for at bekræfte deres identitet, er indtil videre tilbageholdt af politiet i fem dage, mens den indledende efterforskning finder sted.

Det var et rent tilfælde, at kenyansk politi opdagede banden. Det skete, da politi og brandvæsen rykkede ud til en brand i et af byens pænere bydel Rhunda i hovedstaden Nairobi.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge Ndegwa Muhoro, der er depatementschef i Kenyas Criminal Investigations Department, viser foreløbige undersøgelser, at branden, der dræbte en, »var opstået, da der gik ild i en af de ulovlige servere, «

som var på stedet. Det skriver Standard

Under efterforskningen af branden, undrede politiet sig over headsets, højhastighedsopkobling til nettet, skærme, servere og radiokommunikationsudstyr, der fyldte hele huset. Samtidig var værelserne indrettet som ‘stuer’ som man kender fra forsvaret, hvor flere mand sover i køjesenge i samme værelse.

»De mistænkte bliver for øjeblikket tilbageholdt, mens man finder ud af, hvad deres ærinde i landet er og hvad de har tænkt sig at lave med deres kommunikationsudstyr, « siger Muhoro til nyhedsbureauet AFP.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sigtelserne mod de 77 inkluderer ifølge BBC »ulovlig ophold i landet og at anvende radioudstyr uden tilladelse, « siger en anonym kilde til nyhedsbureauet til AFP.

Ifølge BBC har Kina et stort engagement, hvor kinesiske firmaer investerer krafigt i blandt andet den keynesianske byggebranche.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
5. december 2014 kl. 12:27

Jeg er overbevist om at det bare er et team, der træner til OL i gaming - løslad dem omgående, så vi kan underholdes i World of Warcraft, StarCraft, Minecraft og andre typer af crafts. :-)

1
5. december 2014 kl. 09:54

Kunne være interessant hvis der foreligger oplysninger/gisninger om dette er endnu en afart af Kinas tilsyneladende store engagement i statsfinanseret cyberkriminalitet eller om det "bare" er industrispionage.