Kensington lancerer ny slags lås til bærbare

Den kendte Kensington-lås bliver nu opdateret til en mere brugervenlig version. Prisen starter ved 600 kroner pr. styk.

Firmaet Kensington har haft så stor gennemslagskraft, at der i dag på næsten alle bærbare computere er et lille aflangt hul, der er opkaldt efter låse-producenten.

Men den klassiske lås, der skal stikkes ind i det lille hul, bliver nu afløst af en ny og mere brugervenlig model, der har fået navnet Clicksafe. Det skriver The Register.

For æstetikerne er det dårligt nyt, for den nye låsemekaniske kræver, at man monterer en tap, der stikker en lille centimeter ud af computeren. Til gengæld bliver det herefter temmelig nemt at klikke lås og wire fast på tappen, der også tillader låsen at rotere frit.

Ved at registrere låsen kan brugeren få tilsendt nye nøgler, hvis de forsvinder. Det er også muligt at købe masternøgler, så for eksempel it-afdelingen kan nøjes med én nøgle til hele firmaet.

Priserne starter ved 60 pund eller omkring 600 kroner pr. lås. Det får en læser til at bemærke, at det med den pris nok vil være billigere at erstatte de computere, der måtte blive stjålet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Anders Kvist

Det får en læser til at bemærke, at det med den pris nok vil være billigere at erstatte de computere, der måtte blive stjålet.

Nu er der jo også andre årsager til at sikre computere end bare deres pris. Der er igennem de sidste par år forsvundet imponerende mange maskiner med fortrolige informationer og så er 600kr måske ikke særligt meget at give mere pr. maskine...

/Anders

  • 0
  • 0
#5 Kristian Knudsen

http://en.wikipedia.org/wiki/Tubular_pin_tumbler_lock

Jeg købte for mange år siden en Kryptonite lås til cyklen. http://en.wikipedia.org/wiki/Kryptonite_lock

For nogle år siden kom en lignende video ud, som fortalte hvordan man kunne bruge et rør fra en alm. kuglepen til at åbne en sådan lås med http://www.youtube.com/watch?v=_2vLtpVPqhI

Her en en der åbner den samme type via pap og noget tape... http://www.youtube.com/watch?v=as-CPdf-rKI

Systemet er derfor enormt usikkert, og det er da fantastisk at der findes firmaer som stadig bruger det!?

Eller tager jeg helt fejl?

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere