Kendte hotelkæder ramt af malware

Igen har hotelgæster fået tappet deres kreditkortinformationer på hoteller i USA.

Hackere har stjålet kreditkortoplysninger fra omkring 1.200 hoteller i to kendte og globale kæder, skriver finans.dk.

Selskabet bag hotelkæderne Holiday Inn og Crowne Plaza oplyser, at alle hoteller på nær et enkelt er placeret i USA. Det sidste hotel ligger i Puerto Rico.

Ifølge hotelselskabet IHG er det blevet konstateret, at malware har været aktiv i forbindelse med betalinger med kreditkort i perioden fra 29. september til 29. december sidste år. IHG oplyser ifølge BBC, at truslen blev fjernet i marts.

Angrebet skulle være sket ved, at data fra magnetstribens betalingskort er blevet tappet i forbindelse med, at kortene er blevet anvendt i betalingsterminaler i hotellernes reception. Mange hoteller i USA benytter fortsat magnetstribe ved betaling, mens mange andre lande anvender chip og pinkode, og det reducerer risikoen.

Gæster på de to hotelkæder er ifølge hotelkæderne advaret.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
John Foley

Ligesom de små og mellemstore virksomheder er hotellerne "det svageste led i kæden", og blandt de instanser der gør mindst ud af at sikre sig i cyberspace.
Specielt hotellerne forlanger og ligger inde med store databaser, der indeholder oplysninger om alle, der overnatter, herunder kreditkortinformationer. Moden frugt lige til at plukke.

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017