KEA sænker optaget på it-studiepladser efter tvangslukning af engelske studiepladser

4 kommentarer.  Hop til debatten
Rektor på KEA Steen Enemark Kildesgaard.
Illustration: Pressefoto/KEA - Københavns Erhvervsakademi.
KEA kunne have haft et endnu bedre optag på digitale uddannelser, hvis det ikke var for pålagt lukning af internationale uddannelser, siger rektor Steen Enemark Kildesgaard.
1. august kl. 10:05

Københavns Erhvervsakademi (KEA) sænker optaget på digitale uddannelser med syv procent sammenlignet med sidste år grundet pålagt lukning af internationale uddannelser.

Det skriver KEA i en pressemeddelelse.

Læs også: Ny it-bommert hos Rigspolitiet: Sletter 27 millioner filer fra straffesager ved en fejl

KEA blev ifølge Computerworld tvunget til at lukke for hundredvis af studiepladser på engelsksprogede videregående uddannelser, da SU-udgifterne til udenlandske studerende fra EU-lande var blevet for stor en byrde for staten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»KEA kunne have haft et endnu bedre optag og dermed en endnu bedre forsyning af stærkt efterspurgte medarbejdere til det danske arbejdsmarked, hvis vi stadig havde de engelsksprogede uddannelser. Derfor er det beklageligt, at KEA samlet set må sænke optaget med syv procent,« siger rektor på KEA Steen Enemark Kildesgaard i pressemeddelelsen.

Læs også: Ransomwaren Luna bekræfter ny cross-platform-trend blandt hackere

I alt er 834 studerende optaget på KEA's digitale uddannelser. Ser man isoleret på de dansksprogede uddannelser, så øger KEA optaget med 19 procent sammenlignet med sidste år.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
2. august kl. 08:21

Det kunne være fedt med en statistik.. hvor mange af de studerende fra udlandet får arbejde i Danmark efter studiet? Det burde være en simpel kalkule.. Opvejes udgiften til SU af skatteindtægten fra dem der bliver? Derudover kan man snakke om alle mulige andre ting - men i artiklen nævnes at det var en byrde for staten.. Men er det virkelig rigtigt.. Hvorfor spørger journalister aldrig indtil FAKTA ? Det virker til at man altid bare tager udtalelser som "for stor en byrde for staten" for gode varer - på trods af at det jo i høj grad er målbart.

4
2. august kl. 23:13

Jeg har også efterlyst nogle tal i debatten som kører på ing.dk.

Jeg vil også gerne se tallene for de forskellige faggrupper, for der kan jo være stor forskel på dem.

3
2. august kl. 15:07

Ja de kære politikere glemmer, at der er både gynger og karruseller, at tage højde for. Da de ofte ikke er lige synlige (For hvorfor dog være tilbunds gående, det kræver jo energi, og det skal der spares på!), så bliver beslutningerne hurtigt noget makværk.

1
1. august kl. 12:25

Kortsynet politiker vi har...