KEA lancerer ny bachelor-uddannelse i it-arkitektur

17. november 2021 kl. 09:50
KEA lancerer ny bachelor-uddannelse i it-arkitektur
Illustration: Rawpixel.com/Bigstock.
It-arkitekter skal være moderne softwareudviklere med en sund balance mellem problem-domænet og løsnings-domænet. Den balance har ikke nødvendigvis været til stede i andre uddannelser, mener erhvervsakademiet.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Københavns Erhvervsakademi (KEA) lancerer en ny bachelor-uddannelse i it-arkitektur. Det skriver akademiet i en pressemeddelelse.

Første hold på den 3 1/2-årige bacheloruddannelse starter til august 2022.

De studerende vil få de samme tekniske kompetencer og vil kunne bygge lige så godt som en datamatiker, men de får også evnen til at tænke forretning ind i udviklingsprojekter, og ’people-skills’ til at se dem fra et slutbruger-perspektiv, skriver akademiet.

KEA karakteriserer de kommende it-arkitekter som en slags moderne softwareudviklere med en sund balance mellem problem-domænet og løsnings-domænet. Den balance har ikke nødvendigvis været til stede i andre uddannelser, mener man.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Det vil appellere til den gruppe, som kræver mere mening end bare den tekniske, dem som også gerne vil dygtiggøre sig i sammenhængen mellem systemer, virksomheder og mennesker – dem som er interesseret i den praktiske anvendelse og gerne vil gøre en forskel ude i verden med deres tekniske IT-kunnen. Der er man kommet til at lave de tekniske kompetencer for tynde, eller det har været enten eller,« siger uddannelseschef Lars Bogetoft ifølge pressemeddelelsen.

I en undersøgelse foretaget af KEA, som blev sendt til 491 virksomheder, svarede 95 procent af respondenterne, at der i høj grad eller nogen grad er behov for medarbejdere med kompetencer inden for udvikling og konstruktion af it-systemer. Kun to procent vurderede, at der i mindre grad eller slet ikke er behov.

Derudover svarede 88 procent af virksomhederne, at de har forsøgt at rekruttere en medarbejder med kompetencer indenfor softwareudvikling, men 57 procent af virksomhederne har enten meget svært eller svært ved at rekruttere sådanne medarbejdere.

En brancheanalyse foretaget af eStatistik viser, at væksten og beskæftigelsen inden for it-sektoren er steget markant siden 2013.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Både beskæftigelsen og fremgangen er markant størst i Region Hovedstaden. Af de 10 kommuner, som har flest beskæftigede i it-sektoren, er syv af disse beliggende i Region Hovedstaden ført an af Københavns Kommune, der har over dobbelt så mange beskæftigede som Aarhus kommune.

Tallene viser desuden, at antallet af stillingsopslag er størst i Region Hovedstaden.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger