Katrine skal it-sikre Grønland: »Vi er nødt til at antage, at der vil komme et brud«
Det er sværere at sikre en høj it-sikkerhed i Grønland end i Danmark. Det skyldes dels de praktiske omstændigheder, men muligheden for at tiltrække specialiserede kompetencer til at løse opgaverne er også begrænset.
Alligevel er it-sikkerheden i dag bedre, end den har været før - på trods af et par mindre hændelser.
»Vi har skiftet ud i vores antivirus og monitorering af enheder. Vi har fundet nogle enheder, der har været inficeret med nogle ting, som vores tidligere programmer ikke fandt. Der er nogle, der har trykket på et link. Det er ikke noget, der har lagt noget ned. Det er nogle små virusting, som vi har contained.«
Sådan lyder vurderingen fra Katrine Hjelholt Nathanielsen, der styrelseschef for Digitalimik Sullissinermut Aqutsisoqarfik, den grønlandske digitaliseringsstyrelse.
»Vi reagerer hurtigt på kendte sikkerhedsbrister i de systemer, vi ved, vi har. Derudover har jeg en klar oplevelse af, at vi ved mere, vi logger mere og får flere rapporter. Det gør, at jeg er tryg, hvis der sker noget,« siger hun.
Sammen med en lille gruppe kolleger har hun det overordnede ansvar, når det kommer til at rådgive, spare og lave awareness-arbejde blandt borgere, virksomheder og myndigheder i Grønland. Derudover har hendes team på fire mand også ansvaret for it-sikkerheden i den grønlandske centraladministration.

Kæk kommentar, men tydeligvis udtalt af en der ikke kender afdelingens bemanding.
Du skal jo huske på, at de 4 ansatte er DJØF'ere, og ikke IT-specialister, så de kan ikke gøre hverken fra eller til.
Jamen, så er alt vel i order? Samlet størrelse som en Syd-dansk kommune, men KHN udtaler:
Okay, det var nok lidt meget at forvente. Håber de i det mindste har en dyr supportkontrakt.