Kaspersky vil nu lade uvildige parter gennemgå antivirus-software

Det Ruslands-baserede antivirus-selskab er af analyseselskabet Gartner blevet vurderet til at være et af verdens bedste antivirus-selskaber, men nylige beskyldinger om bagdøre i softwaren har givet selskabet problemer i USA.

Kaspersky Lab vil nu få uvildige parter til at gennemgå deres antivirussoftware for bagdøre og andre mistænkelige software-bidder.

Læs også: Medie: Israel fandt russiske hackere i Kasperskys infrastruktur

Det sker efter en række beskyldninger fra den amerikanske stat, der hævder at Kaspersky Labs, der har hovedkontor i den russiske hovedstad Moskva, skulle have ladet den russiske regering få adgang til selskabets udbredte antivirus-software.

Det er denne antivirus-tjeneste, Kaspersky Labs hovedsagelig lever af, og selskabet gør nu hvad det kan or at genetablere tillid til produktet, skriver Reuters.

Læs også: Medie: Rusland har set kildekode brugt til at sikre Pentagon

»Vi har intet at skjule. Ved at åbne vores kode for gennemsyn vil vi genetablere tilliden og bevise vores vilje til at beskytte folk i alle lande på planeten,« siger Eugene Kaspersky til Reuters.

Gennemgang af koden vil begynde først i 2018, fortæller Kaspersky. Hvem der skal gennemgå koden, der er installeret på mere end 400 millioner enheder verden over, vides endnu ikke.

Læs også: Tyskland vil ikke advare mod brugen af produkter fra Kaspersky - »Intet bevis på hack«

Kaspersky oplyser dog at dem, der skal gennemgå koden vil være fuldt ud i stand til at gå kritisk til værks og til også at gennemføre praktiske test af systemerne og penetrationstests.

Den tidligere NSA-direktør Michael Hayden kalder gennemgangen af koden et ‘dramatisk skridt i den rigtige retning,’ men siger samtidig også, at det ikke nødvendigvis er nok til at genoprette selskabets gode ry.

Læs også: Tysk center for cybersikkerhed udtaler sig om Kaspersky - dansk tavshed: »De gemmer sig«

Mange af USA’s store agenturer og ministerier, herunder også nogle af dem, der råder over militære og efterretningsmæssige informationer har indtil nu brugt netop Kasperskys software til at sikre deres systemer og netværk.

Læs også: Eugene Kaspersky skal vidne i den amerikanske kongress

Disse ministerier har nu fået en deadline for, hvornår de skal have skiftet over til andre antivirus-systemer. Omvendt bruges Kaspersky stadig i eksempelvis Tyskland, hvor man ikke mener, beviserne mod selskabet er stærke nok.

Udover gennemgangen hæver Kaspersky også belønningen for at finde huller i selskabets software fra en maksimal belønning på 5.000 dollars til en maksimal belønning på 100.000 dollars.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Jakob Kvorning

Så kan de jo bare gøre som VW som sørgede for, at når man kontroller udledningen på bilerne var den ok men så snart man er væk fra testcenteret var den ikke ok.

De kan jo sørge for den er iorden fra starten og senere smide noget i som spioner osv. Dermed ikke sagt de vil gøre det blot en tanke :)

  • 4
  • 1
#5 Simon Bjørnes

Familie og venner at jeg ikke tror en ping på denne USA spind. Jeg er på ingen måde terrorist eller ISS sympatisør og jeg kunne aldrig drømme om at tilslutte mig dem. (Underligt at jeg skal retfærdiggøre dette) Men jeg er ved at være ved et punkt hvor jeg stoler mere på dem en USA og min engen stat.

  • 5
  • 1
#6 Peter Lundtofte

Familie og venner at jeg ikke tror en ping på denne USA spind.

Nu er tro jo ekstremt irrelevant.

Jeg er på ingen måde terrorist eller ISS sympatisør og jeg kunne aldrig drømme om at tilslutte mig dem. (Underligt at jeg skal retfærdiggøre dette)

Ja, det er faktisk ekstremt underligt, men i mine øjne skyldes det altså mere dine egne "spøgelser", end en reel nødvendighed.

Men jeg er ved at være ved et punkt hvor jeg stoler mere på dem en USA og min engen stat.

Du er ved at være ved et punkt? Så du er der altså ikke endnu?

Desuden, så kan der være mange måder hvorpå Kaspersky indgår i et evt komplot, hvoraf nogle kan være utilsigtede. Kasperskys produkter kan være kompromitterede, enten i kode via russiske agenter der har infiltreret Kaspersky, ved at produktet er post-kompromitteret osv.

Hvis du tager et kig på historien, er det slet ikke utænkeligt at Rusland kunne finde på at anvende Kaspersky i deres agenda, så at stille det op imod at stole på den ene stormagt frem for den anden stormagt, er formålsløst. Amerikanerne kunne finde på det samme, - hvilket Rusland også har luftet mistanker omkring ift Microsoft produkter og HP produkter. Hvis du stoler mere på Rusland end din egen stat, så synes jeg du har misforstået det historiske, og har mistet din proportionalitet.

Hvad vi ved af, så handler det nok slet ikke om Kasperskys produkt, men om storpolitik mellem stormagter, måske afledt af helt andre handlinger eller gammel "gæld". Kan du afvise at Kaspersky er russisk agent?

  • 4
  • 2
Log ind eller Opret konto for at kommentere