Kaspersky vil nu lade uvildige parter gennemgå antivirus-software

10 kommentarer.  Hop til debatten
Det Ruslands-baserede antivirus-selskab er af analyseselskabet Gartner blevet vurderet til at være et af verdens bedste antivirus-selskaber, men nylige beskyldinger om bagdøre i softwaren har givet selskabet problemer i USA.
24. oktober 2017 kl. 10:48
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Kaspersky Lab vil nu få uvildige parter til at gennemgå deres antivirussoftware for bagdøre og andre mistænkelige software-bidder.

Det sker efter en række beskyldninger fra den amerikanske stat, der hævder at Kaspersky Labs, der har hovedkontor i den russiske hovedstad Moskva, skulle have ladet den russiske regering få adgang til selskabets udbredte antivirus-software.

Det er denne antivirus-tjeneste, Kaspersky Labs hovedsagelig lever af, og selskabet gør nu hvad det kan or at genetablere tillid til produktet, skriver Reuters.

»Vi har intet at skjule. Ved at åbne vores kode for gennemsyn vil vi genetablere tilliden og bevise vores vilje til at beskytte folk i alle lande på planeten,« siger Eugene Kaspersky til Reuters.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Gennemgang af koden vil begynde først i 2018, fortæller Kaspersky. Hvem der skal gennemgå koden, der er installeret på mere end 400 millioner enheder verden over, vides endnu ikke.

Kaspersky oplyser dog at dem, der skal gennemgå koden vil være fuldt ud i stand til at gå kritisk til værks og til også at gennemføre praktiske test af systemerne og penetrationstests.

Den tidligere NSA-direktør Michael Hayden kalder gennemgangen af koden et ‘dramatisk skridt i den rigtige retning,’ men siger samtidig også, at det ikke nødvendigvis er nok til at genoprette selskabets gode ry.

Mange af USA’s store agenturer og ministerier, herunder også nogle af dem, der råder over militære og efterretningsmæssige informationer har indtil nu brugt netop Kasperskys software til at sikre deres systemer og netværk.

Disse ministerier har nu fået en deadline for, hvornår de skal have skiftet over til andre antivirus-systemer. Omvendt bruges Kaspersky stadig i eksempelvis Tyskland, hvor man ikke mener, beviserne mod selskabet er stærke nok.

Udover gennemgangen hæver Kaspersky også belønningen for at finde huller i selskabets software fra en maksimal belønning på 5.000 dollars til en maksimal belønning på 100.000 dollars.

10 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
10
30. oktober 2017 kl. 20:25

Hej NAS medarbejder.

Din kommentar hjælper ikke på mit syn. USA lyver og manipulere deres allieret og vi bør ikke være i blandt dem! Dette skader vores venskab.!

Sjovt at jeg stoler mere på vores "venner" mod syd en jer.

8
25. oktober 2017 kl. 16:54

Kun indsyn, bygning og idriftsætning tilsammen kan sikre tilliden til et system.

7
24. oktober 2017 kl. 23:17

Kan du afvise at Kaspersky er russisk agent?

Sandsynligheden taler mere for NSA hvis nogen skulle have skaffet sig adgang til enten deres centrale systemer eller de enkelte klienter via exploits. Det viser historien, for at bruge dine egne ord. Lur mig om ikke dette er 100 % USAnsk propaganda mod Rusland. Igen.

6
24. oktober 2017 kl. 21:40

Familie og venner at jeg ikke tror en ping på denne USA spind.

Nu er tro jo ekstremt irrelevant.

Jeg er på ingen måde terrorist eller ISS sympatisør og jeg kunne aldrig drømme om at tilslutte mig dem. (Underligt at jeg skal retfærdiggøre dette)

Ja, det er faktisk ekstremt underligt, men i mine øjne skyldes det altså mere dine egne "spøgelser", end en reel nødvendighed.

Men jeg er ved at være ved et punkt hvor jeg stoler mere på dem en USA og min engen stat.

Du er ved at være ved et punkt? Så du er der altså ikke endnu?

Desuden, så kan der være mange måder hvorpå Kaspersky indgår i et evt komplot, hvoraf nogle kan være utilsigtede. Kasperskys produkter kan være kompromitterede, enten i kode via russiske agenter der har infiltreret Kaspersky, ved at produktet er post-kompromitteret osv.

Hvis du tager et kig på historien, er det slet ikke utænkeligt at Rusland kunne finde på at anvende Kaspersky i deres agenda, så at stille det op imod at stole på den ene stormagt frem for den anden stormagt, er formålsløst. Amerikanerne kunne finde på det samme, - hvilket Rusland også har luftet mistanker omkring ift Microsoft produkter og HP produkter. Hvis du stoler mere på Rusland end din egen stat, så synes jeg du har misforstået det historiske, og har mistet din proportionalitet.

Hvad vi ved af, så handler det nok slet ikke om Kasperskys produkt, men om storpolitik mellem stormagter, måske afledt af helt andre handlinger eller gammel "gæld". Kan du afvise at Kaspersky er russisk agent?

5
24. oktober 2017 kl. 20:10

Familie og venner at jeg ikke tror en ping på denne USA spind. Jeg er på ingen måde terrorist eller ISS sympatisør og jeg kunne aldrig drømme om at tilslutte mig dem. (Underligt at jeg skal retfærdiggøre dette) Men jeg er ved at være ved et punkt hvor jeg stoler mere på dem en USA og min engen stat.

4
24. oktober 2017 kl. 16:50

Rusland er Onde Derfor !

3
24. oktober 2017 kl. 14:24

Man kan vel altid snyde. Men jeg kan ikke se hvorfor Kaspersky skal hænges så meget ud på grund af anonyme kilder og udokumenterede anklager. Medierne sejler rundt i sladder :p

2
24. oktober 2017 kl. 12:37

Syntes det er spændende af Symantec er "Leaders" selv om Google lige har smidt deres HTTPS certifikater på porten

1
24. oktober 2017 kl. 11:26

Så kan de jo bare gøre som VW som sørgede for, at når man kontroller udledningen på bilerne var den ok men så snart man er væk fra testcenteret var den ikke ok.

De kan jo sørge for den er iorden fra starten og senere smide noget i som spioner osv. Dermed ikke sagt de vil gøre det blot en tanke :)