Kaspersky: Microsoft misbruger position til at promovere (underlegen) Windows Defender

Antivirus-producenten Kaspersky Lab mener, at Microsoft misbruger sin dominans til at promovere Windows Defender.

Hos antivirus-producenten Kaspersky Lab mener man, at Microsoft misbruger sin position til at fremme egen sikkerhedssoftware. I den anledning har Kaspersky klaget til både EU-Kommissionen og de tyske konkurrencemyndigheder (eng. German Federal Cartel Office). Det oplyser The Register.

Ifølge Kaspersky, så misbruger Microsoft sin »dominerende position på markedet for computerstyresystemer til voldsomt at promovere dets eget - underlegne - sikkerhedssoftware (Windows Defender) på bekostning af brugernes tidligere selvvalgte løsning,« fremgår det i et blogindlæg med CEO Eugene Kaspersky som afsender.

Kaspersky oplyser, at Microsoft har løst nogle af de problemer, som den russiske antivirus-producent mener, der har været. Men det er ikke nok, påpeger Kaspersky.

Blandt andet finder Kaspersky det problematisk, at Windows 10 skulle generere pop-up-bokse, når brugere forsøger at køre tredjeparts antivirus-software.

Og så skulle andre virksomheders sikkerhedssoftware være forsvundet under opgradering af Windows 10, ligesom rådet fra en supportmedarbejder hos Microsoft skulle have lydt: »Windows 10 er ikke kompatibel med tredjeparts antivirus.«

Kaspersky: Stop med vildledning

Og det er alt sammen skidt for brugerne, mener Kaspersky og henviser til, at Windows Defender skulle klare sig dårligere i uafhængige tests sammenholdt med produkter fra andre leverandører.

»Vi vil have, at Microsoft skal holde op med at vildlede og misinformere vores - og ikke kun vores - brugere,« står der i indlægget fra Kaspersky som fortsætter:

»Vi ønsker at se alle sikkerhedsløsninger være i stand til at fungere på Windows-platformen på lige vilkår. Og vi ønsker at se vores brugere selv være i stand til at beslutte, hvad de ønsker og anser som vigtigt for dem.«

The Register oplyser, at Microsoft i kølvandet på Kasperskys kritik er kommet med følgende udtalelse, som her vi for nøjagtighedens skyld gengiver på originalsproget:

»Microsoft's primary objective is to keep customers protected and we are confident that the security features of Windows 10 comply with competition laws. We're always interested in feedback from other companies and we engage deeply with anti-malware vendors and have taken a number of steps to address their feedback. We reached out directly to Kaspersky a number of months ago offering to meet directly at an executive level to better understand their concerns, but that meeting has not yet taken place.«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Mette Nikander

Egentlig svarer Microsoft ikke på Kaspersky's kritik, som faktisk er ganske berettiget,- ikke kun Mht. Kaspersky, men også i forhold til andre sikkerhedsproducenter. Jeg mener da at Eugene Kaspersky får gjort det ganske klart hvad problemet er, så der skal vel ikke så mange møder til, men blot nødvendige ændringer til fra Microsofts side, så vi undgår monopolisering, som helt klart er ved at udvikle sig til et sikkerhedsmæssigt problem.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere