Kaspersky Lab klager over amerikansk forbud i domstol

En føderal domstol i USA skal vurdere, om den amerikanske regering har haft ret til at udstede et forbud mod intern brug af produkter fra Kaspersky Lab.

Det russiske antivirus-firma Kaspersky Lab har bedt en føderal domstol i USA om at omstøde Trump-administrationens forbud mod at bruge deres produkter i føderale myndigheders netværk. Firmaet siger, at forbuddet har berøvet dem deres retssikkerhed.

Det skriver Reuters.

The Department of Homeland Security (DHS) udstedte i september et direktiv, der beordrede civile agenturer at fjerne Kaspersky-software fra deres netværk inden for 90 dage. Direktivet kom efter stigende bekymring blandt amerikanske embedsmænd for, at softwaren kunne muliggøre russisk spionage.

Læs også: Trump underskriver lov, der forbyder myndigheders brug af Kaspersky Lab

Firmaet påstår, at den amerikanske regering hovedsageligt har brugt ubekræftede historier fra medierne som beviser i deres vurdering af softwaren. Udover at omstøde forbuddet beder klagemålet også domstolen erklære, at firmaets produkter ikke udgør en sikkerhedsrisiko for den amerikanske regerings computere.

Kaspersky har længe forsøgt at imødegå anklagerne om indflydelse fra Kreml og har gentagne gange benægtet, at de har nogen som helst forbindelse til stater og sagt, at de ikke ville hjælpe nogen med it-spionage.

Læs også: Senatet i USA vedtager totalt stop for Kaspersky-software i offentlige myndigheder

»DHS har skadet Kaspersky Labs omdømme og dets kommercielle aktivitet uden nogen beviser for, at firmaet har gjort noget galt,« skriver firmaets stifter, Eugene Kaspersky, i et åbent brev til DHS, der blev offentliggjort mandag.

Salget af software til den amerikanske regering udgør kun en lille del af Kasperskys forretning i landet, skriver de i klagemålet, men anklagerne har skadet firmaet på det langt større marked for private forbrugere.

Læs også: Kaspersky vil nu lade uvildige parter gennemgå antivirus-software

I oktober udmeldte Kaspersky Lab, at de ville lade uafhængige parter inspicere softwarens kildekode samt fremtidige opdateringer. Mens den amerikanske regering har sagt, at selv om det er et skridt i den rigtige retning, så er det ikke tilstrækkeligt til at fjerne forbuddet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere