Kaspersky igen anklaget for forbindelser til den russiske regering

Kaspersky Lab er denne gang kommet i søgelyset, efter ABC News havde fået fingre i et notat, som antyder forbindelser mellem sikkerhedsfirmaet og den russiske regering.

Det konspirerer omkring Kaspersky Lab, efter det er blevet antydet, at sikkerhedsfirmaet skulle have forbindelser til den russiske regering. Det skriver The Inquirer.

ABC News antydede i en udsendelse, at der kunne være sammenhænge mellem Kaspersky Lab og den russiske regering, baseret på et 'hemmeligt' notat, som de angiveligt har fået adgang til.

»I et hemmeligt notat, som blev sendt sidste måned til direktøren for den nationale efterretningstjeneste, Dan Coats, og justitsminister, Jeff Sessions, rejste senatets efterretningskomité mulige røde flag omkring Kaspersky Lab og rådede efterretningsgrupperne til at adressere de potentielle risici forbundet med firmaets magtfulde position på markedet,« blev der sagt i udsendelsen.

Komitéen er bekymret for, at der vil være bagdøre i Kaspersky Labs produkter til den russiske efterretningstjeneste, som kan bruges til at spionere mod USA. Men som The Inquirer påpeger, så har CIA også dets eget venturekapitalfirma, In-Q-Tel, som sprøjter penge i firmaer, som udvikler software, som efterretningstjenesten er interesseret i.

Kaspersky benægter

Naturligvis affejer Kaspersky Lab hurtigt, at der er hold i rygterne.

»Som et privat firma har Kaspersky Lab ingen forbindelser til nogen regeringer, ej heller har firmaet hjulpet - eller vil hjælpe - nogen regeringer i verden med cyberspionage,« skriver selskabet i en udtalelse.

Det er ikke første gang, at konspiratoriske anklager er rettet mod Kaspersky Lab. I 2015 hævdede rapporter, at Eugene Kaspersky, stifter og CEO, var 'i seng med FSB [den russiske efterretningstjeneste, red]'.«

Og The Inquirer hælder endnu mere konspiration på bålet. Mediet argumenterer for, at det i et land som Rusland slet ikke kan lade sig gøre at opnå den størrelse, Kaspersky Lab har, uden at der er en eller anden forbindelse til regeringen.

»Det er usandsynligt, at et firma kan blive succesfuldt, uden at det danner en eller anden form for forbindelse til regeringen, om så det bare er for beskyttelse,« lyder argumentationen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Bente Hansen

" heller har firmaet hjulpet - eller vil hjælpe - nogen regeringer i verden med cyberspionage,"

Det er lidt træls med et firma med Integritet, som ikke som de fleste firmaer er underlagt USA GAG love. Det viser forsøg på spionage og indtrængende fra de samme tjenester også.

Så hvis man ikke kan købe dem, så kan man sværte dem til. Måske skulle man i stedet, holde sig fra alt det software, som efterretningskomiten ikke omtaler.

  • 2
  • 3
#3 Bente Hansen

Kidnappet lige denne tråd - Beklager - Wannacry Oplysninger om ORM-Virus - Angreb ADVARSEL

HIV netstikket på alle ældre versioner af Microsoft OS, som XP, Vista, Win7, og måske også på PC som ikke har været opdateret et stykke tid. På et større net, har en eller andet måske taget sin private inficeret med hjem fra ferie.

Nok den som ligger tættest på emnet. Er det som jeg formoder. At også XP bliver ramt af denne Virus /Orm. Så det derfor er på hospitaler som stadig har mange ældre XP kørende på grund af software/hardware som ikke kan flyttes ?

Hvis så, lige en advarsel til alle, Hiv nettet stikket til alle ældre versioner af Windows på mandag.

Andre ??

  • 0
  • 5
#5 Bente Hansen

Nej, sikkert ikke. Men hvis du er på et lidt større netværk, så stiger risikoen for at blive inficeret. Har ikke helt forstået mekanismen. Man kan huske den første rigtige orm, der dog kun genstartet Windows, men her blev en maskine på internet inficeret inden man kunne patche den. Hvis du bruger en Windows PC der ikke er opgraderet, eller med et ældre OS, så skal man måske holde sig fra større offentlige delte net. Men dem som har lavet ormen, har nok lavet den største fejl, som grådige lidt tumpet næsten, og heldigvis for det, altid lave. At de ikke lader den blive i dvale nogle dage, uger, måneder så flere PC kan inficeres. Men de har sikkert poppet op med besked, med betaling, lige så snart den var færdig med at kryptere den ramte PC.

Det var mere tænkt til advarsel til de systemadministrator, der har sovet hele ferien, og møder ind på mandag, og tror de får tid til kaffe. Hvis nu nogen møder ind med en bærbar hjemmefra, som er inficeret, så rammer det som jeg har forstået det alle ikke patchet PC på samme fysiske net. Uden man skal klikke på et link, eller foretage sig andet, end at vente.

Tager det selv med ro, mine kunder betaler for tidsforbrug, og jeg har ingen som jeg er ansvarligt for med hensyn til data. Mac, Linux og Andriod blev heller ikke ramt i denne omgang. Så det er kun min gamer PC, som hurtige kan geninstallere. Men det er jo ikke alle der har det, eller får det så nemt.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere