Kaspersky: Apple er sikkerhedsmæssigt 10 år efter Microsoft

26. april 2012 kl. 10:0556
Flashback-trojaneren er beviset på, at den stadigt mere populære Mac-platform tiltrækker malware, siger sikkerhedsfirmaet Kaspersky.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Han lægger ikke fingrene i mellem, Eugene Kaspersky, når han skal beskrive sikkerheden på Mac OS/X-platformen i kølvandet på Flashback-trojanerens hærgen.

På konferencen Info Security 2012 gav chefen for antivirus-firmaet Kaspersky sin uforbeholdne mening over for Computer Business Review:

»Jeg mener, at de (Apple) er 10 år bagefter Microsoft, når det kommer til sikkerheden,« siger Eugene Kaspersky til Computer Business Review.

»Jeg har i mange år sagt, at der fra et sikkerhedssynspunkt ikke er den store forskel på Mac og Windows. Det har altid været muligt at udvikle Mac-malware, men den her (Flashback, red.) var lidt anderledes. For eksempel bad den brugerne om at blive installeret på systemet og, på grund af sårbarheder, var den i stand til at få user mode-adgang,« siger han til Computer Business Review.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I takt med Mac-computernes hastigt stigende succes er det kun naturligt, at platformen i højere grad døjer med malware, som det kendes fra Windows-verdenen.

»Velkommen til Microsofts verden, Mac. Den er fyldt med malware,« siger Eugene Kaspersky til Computer Business Review.

Arkitekturmæssigt er der dog et stykke vej fra Windows- til Mac-verdenen. Mac OS/X er en del af Unix-familien med aner, der rækker tilbage til blandt andet serverstyresystemet FreeBSD.

56 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
56
28. april 2012 kl. 13:16

Når du logger ind første gang efter at ha instaleret java 7 så skal du ha aktiveret java 6 før popupsne om at godkende softwarens certifikat. Når du så har gjort det en gang så kan du godt deaktivere java 6...

Samtidigt er der en lille bug i det offenteliges fælles log in tjeneste som gør at hvis du har flere certificater at vælge imellem når du logger ind (fx hvis du har lagt pkcs12 nøgle filerne i .oces i din home mappen så dukker de op i popop menyen) så hopper den popop menu lidt rundt på skærmen... er der nogen der har observeret den bug i java 7 til windows ?

55
28. april 2012 kl. 12:45

Tror der er nogen der har fået et overarbejdstimer og ikke specielt meget søvn i Cupertino og Redwood... efter nogen mindre behagelige møder...

http://www.oracle.com/us/corporate/press/1603497

First Java Development Kit and JavaFX Software Development Kit for Mac OS X Available From Oracle

Oracle today announced the availability of Java Platform, Standard Edition 7 Update 4 (Java SE 7 Update 4) and JavaFX 2.1.

Java 7 er nu udgivet til Mac OS X og det er Oracle der står for opdateringen...

http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/jdk-7u4-downloads-1591156.html

$ java -versionjava version "1.7.0_04" Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.7.0_04-b21) Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 23.0-b21, mixed mode)

mere infohttp://www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/jdk-for-mac-readme-1564562.htmlhttp://arstechnica.com/apple/news/2012/04/oracle-updates-java-to-se-7-for-os-x-brings-full-jdk-support.ars

PS! JavaFX er har bedre legacy gfx support for fullscreen video end flash... damn det er lidt sørgeligt.

58
30. april 2012 kl. 07:36

Det er det og JDKen indeholder dog JVMen men desv ikke webstart og plugin. Men efter lidt graveri kommer webstart og java plugin i version 1.7 u6 (hvor den version Oracle har kommet med her 1.7 u4) men hvis man installere den JDK de har udgivet nu vil den update automatisk komme op. Så chop chop til Oracle der så java 1.6 kan blive lagt i graven hurtigst muligt.

53
27. april 2012 kl. 17:50

Og en lad mig gætte, en "rigtig browser" har Flash som standard? Selvom det er suger strøm og resourcer hurtigere end nogen VM software og på stationære computere switzer-oste-gennem-huller sikkerheden? Flash er dårligt kodet, pilrådden helt ned til fundamentet og uden for enhvert chance for at blive reddet. Så kort kan det siges. Det kan godt være at HTML5 ikke helt er med endnu med hensyn til værktøjer og funktionalitet, men standarden bygger på et langt bedre grundlag. IMO noget som det burde være åbenlyst, at alle burde støtte uforbeholdent.

45
27. april 2012 kl. 11:46

Det er imponerende som du slynger om dig med påstande som du opfinder for at forsvare en producent der laver en dårlig telefon - at læse det du skriver kan kun få mig til at smile og tænke at kæden må være hoppet af.

Hvad så med alle de Nokia-telefoner der blev ødelagt bare man hold dem i hånden på en varm sommerdag? De var nu ikke dækket af garanti (iflg. Nokia) for "de var fugtskadet". Jeg minder også om en lang periode hvor rigtig mange telefoner (som Nokia tilsyneladende ikke gad at reparere) blev stemplet som "fugtskadet" - uanset om de var det eller ej.

Men det har du behændig glemt allerede, ik?

48
27. april 2012 kl. 12:59

Minder lige et standard svar fra Nokia når man afleverede sin telefon til reparation (uanset om det var fugtskade eller ej):

"Kære kunde

Hermed retuneres deres Nokia telefon efter kontrol-eftersyn. Telefonen har været udsat for fugt, vand eller anden form for væske og telefonen kan derfor ikke repareres forsvarligt.

Vi kan ikke garantere for telefonens foresatte funktion, da vand/væske har den evne at det kan korrodere materialer løbende i en lang periode. Dette medføre forsinkede skade symtomer på elektronikken og printplader.

Ovenstående betyder at eventuelle garantiforpligtelser ophøre fra dagsdato.

Med venlig hilsen

Nokia"

Prøv lige at google Nokia+fugtskade...

40
27. april 2012 kl. 10:02

Synes at niveauet for kommunikationen er nået sit laveste og det kan simpelthen ikke være rigtigt. Det er i orden at man har forskellige holdninger og at man giver udtryk for dem, men at synke så lavt at kalde hinanden tumper, småbegavet og diverse andre skændsord er ikke i orden og det skaber bestemt ikke god debat for nogle. Yderligere kommentarer af disse karakterer vil blive slettet med det samme.

Mvh Michelle, Version2

50
27. april 2012 kl. 15:47

Synes at niveauet for kommunikationen er nået sit laveste og det kan simpelthen ikke være rigtigt.
Det er i orden at man har forskellige holdninger og at man giver udtryk for dem, men at synke så lavt at kalde hinanden tumper, småbegavet
og diverse andre skændsord er ikke i orden og det skaber bestemt ikke god debat for nogle. Yderligere kommentarer af disse karakterer vil blive slettet med det samme.</p>
<p>Mvh
Michelle, Version2

Hvis nu det er dét man mener om hr. Strands personae i diverse medier? Lad os lige se hvad tumpe egentlig betyder. Fra DSL:

Afledt af oldnordisk tumba 'falde omkuld', vistnok fra middelnedertysk tumben 'tumle' af middelalderlatin tumbare, af uvis oprindelse
Betydninger: dum eller indskrænket person; idiot, fjols SPROGBRUG uformelt

Når der bliver sagt ting som er så helt åbenlyst forkerte, perfide og ensidige, kan det ikke beskrives med andet en en stærk glose som "tumpet". Af og til må det være på sin plads at bruge den slags ord.

Hr. Strands nye fikse ide med antenner er dækket til hudløshed andet steds og der er absolut ingen grund til at han skal bringe det op igen, som en forfærdende afsløring, andet end for egen vindings skyld. Ja, det er svært at lave en antenne og radio til en mobiltelefon som er omsluttet af to cm kød og knogle på hver side. Ja, det er noget alle smartphone producenter døjer med. Og ja, Apple har haft nogle problemer. Men ud over 4eren, som slet ikke var så slem som det blev blæst op til, har det ikke været værre end med HTC, Samsung eller Motorola.

46
Indsendt af Peter Binderup (ikke efterprøvet) den fre, 04/27/2012 - 12:03

Korrekt, og begge lejre i debatten (mig selv inkl.) skal altid huske at når man peger fingre af nogen så er der altid (såfremt man har alle fingre) 3 fingre der peger tilbage mod en selv: http://cdn.epicski.com/8/87/875b5dc9_finger_pointing.gif

43
27. april 2012 kl. 10:36

Hej Michelle og v2

Ja det er lidt trist at der skal den slags vendinger op. Omvendt må det jo stå for vedkommendes egen regning - man bliver jo bare ikke taget seriøst ved at bruge den slags udsagn.

Fint med en opsang - god fredag :)

29
26. april 2012 kl. 23:37

Jeg kan kun anbefale at man læser Børsen i morgen fredag - Forsiden hedder "Så dum er din smarte telefon - halo ? halo?

Tallene til artiklen er leveret af en mobiloperatør der har mmålt kvaliteten af en række telefoner

26
26. april 2012 kl. 22:31

Det er muligt, at Kaspersky er antivirus leverandør, men hans påstand bakkes op af selveste Charlie Miller, som om nogen ved noget om Mac sikkerhed.

Hør evt. da han var gæst i Digital Underground podcasten: http://threatpost.com/en_us/blogs/charlie-miller-mac-security-pwn2own-and-selling-vulnerabilities-051409

Og jeg glæder mig til at læse denne: http://www.amazon.com/iOS-Hackers-Handbook-Charlie-Miller/dp/1118204123

35
27. april 2012 kl. 08:22

Det er muligt, at Kaspersky er antivirus leverandør, men hans påstand bakkes op af selveste Charlie Miller, som om nogen ved noget om Mac sikkerhed.

Hackers handbook blev skrevet for to år siden, og Charlie miller har efter Lion udtalt sig rigtig positivt om Mac'ens sikkerhed.

Apple har med Application store for mac, også en unik mulighed for at undgå nogle af de problemer som windows brugere har måtte slås med. De forsøger også at iOS'ificere deres OSX hvilket kan have sikkerhedsmæssige fordele - men også være til irritation for brugere der gerne vil øge interaktionen mellem programmer.

37
27. april 2012 kl. 09:35

Hackers handbook blev skrevet for to år siden, og Charlie miller har efter Lion udtalt sig rigtig positivt om Mac'ens sikkerhed.

Det var "Mac hackers handbook". Den jeg lænkede til er først lige udkommet.

22
26. april 2012 kl. 18:33

Jeg vil godt medgive at de findes. Det er mere dét, at du helt åbenlyst er en tumpe. En tumpe som på een eller anden måde har fået carde-blanche af diverse medier til at stå og hælde dine personlige, meget dårligt underbyggede meninger ud som saglig analyse. Jeg ved ikke hvor jeg skal starte, og jeg gider heller ikke, for du er åbenlyst en medietrold, som ikke er reelt interesseret i at ændre mening, eller i at få noget nyt at vide. Jeg håber dog at det er åbenlyst for enhver herinde, at du ikke står til troende. Meget typisk egentlig, at du beskylder andre for at være fanatikere og at have skjult dagsorden, når du tydeligvis har mere end en rem af huden selv.

Det er meget rørende at du bekymrer dig så meget for operatørerne, men teleselskaber er i grunden dybt uinteressante, og vil i fremtiden overhovedet ikke være den magtfaktor de var i de første år af mobiltelefonens folkelige gennembrud. Ligesom med anden infrastruktur, skal nettet bare være den luft der bærer det egentlige medie. Al respekt til folk der arbejder med den tekniske del i branchen. Men teleselskaber som en abstrakt entitet, er lige så spændende for den almindelige forbruger som Dong er for brugere af strøm og gas, eller Banedanmark er for pendlere. Så hvis din hovedindtægt består i rådgive "operatørerne", vil jeg råde dig til at se dig om efter et nyt job. Fremtiden bliver end-user centrisk.

19
26. april 2012 kl. 16:34

Kære John Strand

Tiden er skiftet og nyere enheder som smartphones, tablets mv. kommer af gode grunde ikke til at understøtte det. De store spillere - Apple, Microsoft og vistnok også Google - har meldt ud at de vil satse på HTML5. En positiv sidegevinst ved den melding, er at man som udvikler har et sprog mindre at koncentrere sig om, samtidig med at ens applikation potentielt kan nå bredere ud. Det er alt andet lige også en samfundsgevinst.

Når du skriver at mange bruger Flash, kan du så ikke komme med nogle konkrete tal - og måske endnu bedre fortælle hvem det er der efterspørger Flash på mobile enheder? (Jeg siger ikke du har uret, men underbyg gerne argumentet).

PS. Jeg er hverken Apple-, Microsoft- eller Google-fanatiker.

52
27. april 2012 kl. 17:41

Og Flash til mobiler er droppet af Adobe, så inden længe vil ingen nye mobile kunne afspille Flash.

15
26. april 2012 kl. 14:40

i Danmark har vi været tvunget til at downloade java men i snart et år har nye mac os x maskiner ikke kommet med Java. Java 6 er dekomisioneret fra Apples side og når mac os x 10.8 kommer med java 7 vil de problemer som java har forårsaget her for nyligt være noget som der vil ligge i Oracles skød.

Apple har nedlagt deres seperate java 6 fork og for fremtidige versioner af java er det Oracle der har helt og aldeles styr på deres egen platform og sikkerheds opdateringer.

Dette burde være hændt for lang tid siden (at Oracle overtog opdateringer på deres egen metaplatform) men java 7 har tilbragt meget lang tid i public beta. Men ja Apple burde ha opretholdt deres java port udvikler team lidt længere og ja den opdatering burde ha været frigivet meget kort tid efter den blev frigivet fra Oracle, det er åbentlyst

Men at gå fra at der Apple burde ha været hurtigere til at udgive en ny version af noget software der ikke længere er del af standart installationen og ikke har været det længe til at sige at Mac OS X har en problematisk dårlig sikkerhed, mener jeg man skal grave lidt flere end et par enkelte skelletter ud af skabet for at vise...

Apple var netop proaktive og fjernede den sårbarhedsflade som java udgjorde idet Oracle/Sun åbentbart ikke delte deres opdateringer med Apple i tide til at Apple kunne fikse Mac OS X porten inden Oracle/Sun udgav sikkerhedsopdateringen til windows og linux.

Så en nyinstaleret mac vil slet ikke ha den sårbarhed som Flashback udnytter... ej heller den sårbarhed som den tidligere variant af flashback udnyttede i flash som Apple heller ikke distribuere med Mac OS X længere.

Hvis du er uenig så vil jeg huske på at det argument er et voldsomt toæget sværd man tar frem af våbenhuset...

For hvis kravet er 0 dages tolerance eller 10 30 dage hvilket OS (og eller hardware leverandør mht mobil dimser) kan man så vælge ? og hvordan forholder man sig så fx til android hvor mange milioner af brugere er efterladt på versioner af android der har kendte og udnyttede sårbarheder ?

Yes yes det er fabrikanterne der er dumme (og google der ikke har stillet krav om opdateringer i licenskontrakten) men selv om man kan opdatere (hvis man smider sin garanti ud med badevandet) så efterlader det stadig en situation hvor rigtig mange folk er udsat for malware angreb...

Men der er ingen der kritisere google for det fordi de fejl er jo blevet rettet i en version af android som 5-10 % af brugerene benytter... hvad så med resten ?

25
26. april 2012 kl. 21:04

Apple har samme Java team som de har haft længe, og de er også meget involveret i porteringen til OpenJDK.

Ja men det ændrer intet i forhold til hvad Jakob skriver. Apple Java er ikke noget som er en del af OS (ligesom det heller ikke er en del af Ubuntu eller Windows). Java var en del af OS X. Men for fremtiden er det Oracle som bliver distributør af deres egen platform, også til OS X (ligesom til Ubuntu og Windows). Det ser ud som om, at den næste update 3 af Java 7, kommer til OS X. Problemet er, netop som Jakob siger, at man har prioriteret Java 7 færdiggørelsen (porten af Apple Java til OpenJDK) over Java 6 patching. Apple fik da også tilsidst sendt en rettelse ud, men de var alt for længe om det.

13
26. april 2012 kl. 14:12

Nu er vi ved at være af med Flash, så kommer turen forhåbentlig til Java næste gang. Ud over at de begge er fuldstændig misforståede mutant implementationer af Smalltalk, med alle de dårligdomme der deraf følger, så er det også dem der åbner langt flest huller for diverse hobby vandaler i de OSer de kører på.

En hele stripe næser burde der også uddeles til Intel for i 30 år at have lavet CPUer som er aldeles uoptimerede til at køre VMer og har meget anemiske sikkerhedsfunktioner i hardware.

6
26. april 2012 kl. 12:28

Apple's patch-politik mht. Java er utilgivelig, og jeg håber sandelig at de har strammet op. Når det så er sagt: Der eksisterer ikke noget OS som er 100% sikkert. Grunden til at jeg med sindsro kan sige det er, at der bag ved et OS sidder en bruger (dig/mig/din nabo.. specielt din nabo), som stort set altid er det svageste led, hvis det er et OS med bare en smule sikkerhed indbygget.

At brugeren er det svageste sikkerhedsled er en forbandelse som formodentligt aldrig bliver løst, da den mestendels kræver uddannelse/awarenes og sund fornuft. Størstedelen af IT brugere vil ikke uddannes, de vil bare bruge en email/facebook/youtube-gizmo (forståeligt nok), derfor vil de blive ved med at være det svageste led.

Kriminelle vil flokkes til IT i takt med at anvendelsen af IT stiger. Chancerne for at en alm. bruger vil gennemskue hvad der sker, falder i takt med at kompleksiteten i IT øges, og de kriminelles chancer for at lykkedes øges i samme tempo.

Jeg er bange for at det er en gordisk knude uden løsning....

14
26. april 2012 kl. 14:39

Kære Ryan

Hvis hver fjerde dansker har en iPhone så betyder det nok at hver ottende dansker har en fejlbehftet telefon der bør repareres.

Se lige vidoen igen - 3 minutter inde: http://www.youtube.com/watch?v=-dX1hfJQ9hY

Se på de mange mennesker der rækker hånden i vejeret og siger at de har problemer med deres iPhone - er det ikke synd at de går rund med en telefon som bør sendes til reperation.

Formoder at Apple har garanti på deres produkter og at folk kan få deres telefoner repareret således at den kan bruges som en telefon.

Har du også det problem med din iPhoen, hvor mange af dem der læser dette har oplevet det på deres telefon - kan se at når jeg taler på konferencer så er det de fleste iPhone brugere der oplever det.

Send jere telefon til reperation - det er da ikke så svært.

Hilsen

John Strand

17
26. april 2012 kl. 15:13

Kære John.

Jeg vil formentligt ikke være et repræsentativt udsnit af "hver 8. dansker". Men nej, desværre. Min iPhone4 har ikke udvist problemer overhovedet af den type du nævner i videoen, og som salens tilhørere responderer på. Udover den klassiske med dæmpning af signalet når man sætter fingrene på den bestemte måde, har den kørt fint. Og det er i øvrigt ikke et problem, for dens følsomhed er udmærket i de områder hvor jeg bevæger mig.

Jeg kan da kun give dig ret i, at hvis de har problemer med deres telefoner, så kan det da kun gå for langsomt med at få dem fikset. Og henvender man sig direkte til Apple (med gyldig garanti), er de også rigtigt gode til at hjælpe.

Det er i øvrigt en rigtig fin start du har på det foredrag. Jeg synes måske bare det er ærgeligt, at du på den måde skifter "fokus". Min tidligere kommentar er til reference for hvad du tidligere har sagt, og set i det lys har jeg svært ved at tage div. forudsigelser du kommer med seriøst. Jeg er ikke i tvivl om at der kan være et trusselsbillede mod Apple og iOS, men jeg mener ikke du er den rigtige til at vurdere problemets omfang. De fleste af de analyser jeg har set fra dit firma, som journalister har taget op til behandling i div. medier, har et negativt fokus. Og når man kunne tage så meget fejl som du gjorde ved at kalde iPhone et "nicheprodukt" (som i øvrigt ikke er et enkeltstående statement, jeg "lige tilfældigvis fandt" på Børsen), synes jeg det måske ville være klædeligt at skrue lidt ned for retorikken.

På trods af hvad en Apple telefon kan og ikke kan, mener jeg i den grad at iOS penetrationen i markedet signalerer at de har en succes, pris og RMA taget i betragtning.

18
26. april 2012 kl. 16:16

Kære Ryan

Der er intet som Apple fantatikere der kan tage ting ud af en sammenhæng putte det ind i en ny kontekst og så påstå at verden ser meget anderledes ud og det er der en god grund til og jeg har beskrevet den her: http://www.strandreports.com/sw4031.asp

Kan du ikke gøre mig en tjeneste og fortælel mig hvornår klippet fra Børsen er fra, hvor mange telefoner der blev solgt på det tidspunkt og hvor stor en markedsandel Apple havde på det tidspunkt.

Tilsvarende kan du så fortælle mig hvor stor en markedsandel de har i dag målt i stykantal - og hvis du bare er så begavet at du tilhøre den nedre del af befolkningen så vil du se at det jeg har sagt om iPhonen og Apple fra dag et har holdt.

Problemet er at du og andre Appe fanatikere i jeres kærlighed til Apple der sender store mængder af fejlbehæftede telefoner på markedet ser selektivt på det jeg siger og skriver og så smider i tingene ind i en anden kontekst mange år efter den periode som jeg på det tidspunkt beskrev.

Fakta er at Apple på en række områder er bagefter, det er det artiklen beskriver og det jegunderbygger ved at fortælle at de har svært ved at producere telefoner der er gode til at tale i og deres devices understøtter endnu ikke Flash som mange bruger.

På den anden side så har Apple mange http://en.wikipedia.org/wiki/ISheep som man kan bilde ind at en hund er en gris bare den får et æble i munden.

Hilsen

John Strand

20
26. april 2012 kl. 17:36

Kære John.

Konteksten var 2009. Apple havde på det tidspunkt været på markedet i Danmark i et år, og i den sammenhæng valgte du at stille op til et interview uden at have forstået produktet, du skulle interviewes om.

Som så mange andre analytikere overså du totalt, at der var en ny dagsorden. Den hed "Usability". I manglen på erkendelse af dette, vælger du her 3 år efter fortsat at sable alle som prøver at fremhæve det. Og det finder jeg faktisk meget underligt, taget i betragtning af hvor meget der investeres i netop usability på digitale platforme.

Det, du kommenterer på i indslaget er, at iPhonen teknisk set ikke en synderligt imponerende telefon. En pointe du gerne vil understrege med klassikeren af en HTC som du har liggende ved siden af. Men HTC'en har ikke været en stærkt medvirkende faktor til at få smartphones udbredt, som iPhonen har. Det ville have givet mere sammenhæng hvis du havde lagt en Nokia 3210 på bordet og brugt den som eksempel på hvordan hr. og fru danmark blev gjort mobile, og underbygget pointen med at iPhonen ganske vist er til high-end segmentet baseret på dens pris, men den har en driving force som ingen anden producent på det tidspunkt havde i markedet.

Det står dig frit for at irritere dig over hardwareudfordringer med produktet, men du kommer ikke udenom at i den vestlige verden sælger iPhones som varmt brød en søndag morgen hos bageren. Og de kunder som vælger Apple frem for dine foretrukne mærker er statistisk set ikke allesammen iSheep. Det er folk som mig, som for 3-4 år siden fik nok af uigennemtænkte features, dårlige batterier og stylus. Hvis det gør mig til Apple Fanboy, then so be it.

21
26. april 2012 kl. 17:54

Kære Ryan

Måske skulle du se TV klippet som du linkede til - kan konstatere at alt hvad jeg sagde holdt og det jeg sagde og som jeg kort tid efter dokumenterede viser sig også at holde...

Jeg så på Apple i et internationalt perspektiv menn hvis du gerne vil have det danske perspektiv så kan jeg fortælle dig at den operatør som tog iPhonen ind først er den der har klaret sig dårligst og den der tog den ind sidst er den operatør der har klaret sig bedst....

Kan du ikke fortælle mig hvilke faktuielle fejl der var i det jeg sagde - vil så gerne blive klogere og gerne lige så klog som dig ..

Hilsen

John Strand

24
26. april 2012 kl. 18:57

Kære John.

Jeg synes måske bare det er en smule misforstået, at når du står i et danskt medie og skal vurdere et produkt op til national lancering, så kunne det måske forventes at du ikke implicit perspektiverer succcesgrundlaget så langt som til f.eks. Afrika, sydøstasien og sydamerika, hvor købekraften til netop den type enheder ikke er magen til europæisk eller nordamerikansk standard.

Jeg er slet ikke i tvivl om at Telia sandsynligvis har taget på kappen for at være først med iPhone i DK, men at sige at TDC er kommet bedst ud af den sammenhæng fordi de ventede er måske at strække sandheden. TDC er stadigvæk supertankeren i den danske telebranche, og virkeligheden bøjer sig nu engang omkring Teglholmen.

Hvordan tallene ser ud for de enkelte operatører er du uden tvivl bedre til at vurdere end jeg er. Jeg beder blot om, at når du opsummerer og informerer, så kunne det måske være set i forhold til dit publikum. Der er forskel på hvad kunder i skandinavien efterspørger ift. f.eks. mellemøsten eller det centrale afrika. iPhone har sin berettigelse fordi den opfylder krav til en kundegruppe, som også er i stand til at betale for den. Det giver ikke så meget mening at diskutere iPhonens udbredelse og sikkerhedsmodel i et land som Liberia eller Sudan. Der er andre ting der kommer før pretty interfaces og App Store's begrænsninger.

Jeg synes det kunne være fantastisk at nå dertil, hvor jeg kunne stole på at dine analyser rent faktisk kunne være sigende for hvordan markedet udvikler sig. Det var ikke tilfældet i 2009. Havde jeg holdt mig til den vurdering du gav der, havde jeg hældt Apple aktierne overbord og plantet mine ca$h i Nokia. Det havde vist ikke været så heldigt... Jeg synes det er ærgeligt, at når du nu rent faktisk bruger tid på at sætte dig ind i tingene, så afleverer du ikke en realistisk vurdering, men et partsindlæg der mest af alt lyder som om det er forudindtaget.

27
26. april 2012 kl. 23:27

Kæære Ryan

Nu er det sådan at det var mig og ikke dig der var i studiet hos Børsen og jeg blev ikke bedt om at fortælle hvordan det vilee gå Apple i lille Danmark men om at fortælle hvordan jeg så på den internationale lancering af den nye iPhone i 2009.

Det kan godt være at du mener at en avis som Børsen bør have et så snævert suyn på tinhene men det er nu en avis der lever af erhvervslivet og det er en avis som ser på verden i et internationalt perspektiv - hvordan det vil gå for Apple i Danmark er ting som propagandasider som iPhone guiden der skriver totalt ukritisk i relation til Apple som kan forholde sig til.

Med hensyn til det danske makred så er der sket det at TDC´s indtjening er steget mens Telia og Telenor´s er styrtdykket - det er der mange årsager til men en af dem er store tilslkud til iPhonen - det er også tilfældet hos operatører over hele verden.

Når det er sagt så mangler du stadig at fortælle hvad jeg siger i det indslag som ikke passer - mig bekendt så holder det indslag perfekt og det var en knivskarp analyse af hvordan verden så ud på det tidspunkt.

Glæder mig til at høre hvilke fejl der var i det indslag du linkede til og hvor du indikerede at jeg var gået galt i byen.

Hilsen

John Strand

PS: Hvor mange af dine venner har problemer med deres iPhone som det blev beskrevet her: http://www.youtube.com/watch?v=-dX1hfJQ9hY - se 3 min inde i filmen.

32
Indsendt af Peter Binderup (ikke efterprøvet) den fre, 04/27/2012 - 07:04

Med hensyn til det danske makred så er der sket det at TDC´s indtjening er steget mens Telia og Telenor´s er styrtdykket - det er der mange årsager til men en af dem er store tilslkud til iPhonen - det er også tilfældet hos operatører over hele verden.

Hov?

Jeg troede da netop at Telia spandt guld på LTE som du selv tidligere har meldt ud at de sælger i tusindevis af abonnementer. Ja nærmest alle (andre end aktive i debat fora) havde skiftet alt ud med Telia LTE. Fiber branchen kunne lige så godt indstille forretningen, og smide USB sticks (helst med Telia) med LTE ud til deres kunder, for det var langt bedre.

Jeg tror ikke at der er ret mange der ikke mener at du godt og grundigt tog fejl af Apples iPhone, men du er for stolt til at indrømme det. Jeg bruger selv iPhone og Android. Op til nu har der for mig ikke været nogen tvivl om at min iPhone var af en langt bedre kvalitet end min HTC android. Men i dag er der ret mange Android devices der kan få mig til at tvivle næste gang der skal købes en telefon, men dine udfald mod iPhone er der altså ikke ret mange der kan genkende.

34
27. april 2012 kl. 08:22

Kære Peter

Jeg tror at du og Ruyan må gå i samme klasse - du rider rundnt i tingene omvendt smut ned i en kiosk og køb Børsen der er dokumentation for hvordan kvaliteten af din iPhone er.

Hilsen

John Strand

PS: Din indsigt på bredbåndsmarkedet er vist ikke så stor - inden for meget kort tid vil den danske elbranches samlede tab på at lege teleselskab passere 5 milliarder kroner.

30
27. april 2012 kl. 00:17

Kære John.

Nu er det sådan at det var mig og ikke dig der var i studiet hos Børsen

Ja, det er dejligt at være på kildelisten hos div. journalister, ikke?

Den analyse er nuttet og helt til grin, fordi du spår at lanceringen af produktet ikke kommer til at påvirke noget som helst. Du siger direkte at det er et nicheprodukt, og forventer ikke et mersalg fordi du antyder den "har solgt det, den kan" i det prissegment den arbejder i. Hvis du holder det op mod, at en ud af fire danskere har en iPhone i dag (3 år efter), er du ikke engang dækket ind hvis du sandsynliggør at de oprindelige 100.000 danskere har skiftet iPhone hvert år.

Mobiltelefonernes tilskud er desuden ikke betinget af iPhone. De er betinget af prisstrategi. Den kan operatørerne kun takke sig selv for.

PS: Ingen. De taber dem og knækker glasset af og til, men der er ingen som har signalproblemer i den karakter du taler om.

33
27. april 2012 kl. 08:20

Kære Ryan

Det er imponerende som du slynger om dig med påstande som du opfinder for at forsvare en producent der laver en dårlig telefon - at læse det du skriver kan kun få mig til at smile og tænke at kæden må være hoppet af.

Nu skyldes de fejl der er på en meget stor del af de iPhones som folk har og som opertører over hele verden kan måle i deres netværk at folk har tabt deres telefoner på jorden og glasset er smadret - jeg er imponeret over din store indsigt og syntes at du skal købe Børsen idag og ringe til ham journalisten der har rydet hele forsiden og sige at alle han kilder lyver og de målinger han har fået fra en dansk operatør er forkerte - jeg skl eftrfølgende ringe til de 23 operatører jeg har tilsvarende tal fra og sige at Ryan den store ekspert fra Danmark siger at tallene skylde ssmadrede glas og tabte telefoner.

Med hensyn til dit syn på tilskud så kan jeg tilsvarende smile - også der er din indsigt meget begrænset.

Se at pakke skoletasken, og kom i skole med dig og hils ungerne nede i fritedshjemmet - du er enten 13 år gammel alternativt meget småt begavet.

Hilsen

John Strand

PS: Der er ogå et allternativ - du lider af: http://www.strandreports.com/sw4031.asp

36
27. april 2012 kl. 09:27

Kære John.

smut ned i en kiosk og køb Børsen der er dokumentation for hvordan kvaliteten af din iPhone er.

Det er der vist ingen grund til. Du lyder som om du er klar til at fortælle hele verden om hvad den artikel konkluderer.

Men... når du nu er så vild med at smide links til materiale for at dokumentere hvad du siger, kunne du så ikke prøve at gøre det, som rigtige eksperter gør? Prøv at finde noget som andre har skrevet, der dokumenterer dine konklusioner? Det andet virker så... hjemmelavet.

38
27. april 2012 kl. 09:38

Kære Ryan

Jeg kan se at Computerworld har citeret den: http://www.computerworld.dk/art/216332/saa-daarlig-er-din-smartphone-til-at-holde-forbindelsen

Jeg har tilasvarende tal fra mange operatører rundt om i verden og tro mig der er masser af dokumentation på at bla. iPhones er telefoner der har det svært med netværkkene.

Har du set denne video 3 minutter inde: http://www.youtube.com/watch?v=-dX1hfJQ9hY tror du på at alle de mennesker har tabt deres iPhone og smadret glasset på deres telefon - vi taler om over 80% af dem i lokalet der havde en iPhone.

Fakta er at Apple tjhener kassen på at sælge smukke telefoner der er dårlige til at håndtere tale - det ved mange af dem der har en iPhone og det viser de målinger operatører over hele verden laver hver måned.

Du kan lave denne søgning: http://www.google.co.uk/#hl=en&gs_nf=1&cp=15&gs_id=1k&xhr=t&q=iphone+drop+call&pf=p&safe=off&sclient=psy-ab&oq=iphone+dropcall&aq=0l&aqi=g-l3g-lv1&aql=&gs_l=&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&fp=94c61560e3670536&biw=1280&bih=633 der er mange historier om nogle af de pproblemer

Hilsen

John Strand

44
27. april 2012 kl. 10:39

Har lige set John Strands indslag på youtube og det er faktisk ganske interessant i det jeg selv har oplevet meget svingende signal på alle de forskellige Android telefoner som jeg har haft gennem årene. Der naturligvis områder hvor dækningen er dårlig og hvor signalet helt naturligt "falder ud", men det er min klare oplevelse, at producenterne af telefonerne ind i mellem for lavet nogle modeller, hvor antennen dårligt designet eller andre hardware forhold spiller ind på telefonens evne til at holde signalet.

Mener at John Stand har en pointe uanset om der tale om Iphone eller Android telefoner.

23
26. april 2012 kl. 18:42

@John Strand,

...så kan jeg fortælle dig at den operatør som tog iPhonen ind først er den der har klaret sig dårligst og den der tog den ind sidst er den operatør der har klaret sig bedst....

Det siger da ikke noget om at iPhonen er en dårlig telefon. Det kan jo fx være at den operatør der tog den først til sig, har været dårligst til at markedsføre den. Det kan også være at markedet var mættet på det tidspunkt og salget udeblev. Det kan også være at operatøren bare en en dårlig aktør rent kundeservicemæssigt. Det kan også...(find selv på mere og bekræft dig selv).

Din argumentation giver i hvert fald ikke meget mening.

28
26. april 2012 kl. 23:35

Kære Peter Hansen

Måske skulle du sætte dig ind i hvordan iPhonen påvirker operatøreres indtjening over hele verden - det er noget jeg og mine folk har set meget på. Se evt her:http://www.strandreports.com/sw4237.asp

Men nu drejer denne debat sig ikke om hvordan iPhone har gjort en masse operatører fattige - den drejer sig om Apple er helt fremme i skoen på alle områder og ejg kan bloyt konstatere at de laver smukke telefoner som har det meget svært med radiodelen og det er noget millioner af iPhone bruger oplever hver dag - det ved vi fra kunder, operatører og dem der bygger mobilnettene.

Hvor ofte oplkever du at din telefon taber signalet...

Hilsen

John Strand

4
26. april 2012 kl. 12:14

iPhonen er det ike den telefon som er fejlbehæftet og som giver brugerne rigtig dårlig netværks oplevelser når de forsøger at tale i telefon - se lige denne video 3 minutter inde : http://www.youtube.com/watch?v=-dX1hfJQ9hY

Der er ingen tvil om at Apple laver smukke produkter de tjener gode penge på men det ændre ikke ved at der nok er områder hvor de hr svært ved det som andre producenter betragter som basale ting...

Er du også en af dem der oplever at din iPhone mister signalet - har erfaret at det nok er over 40% af iPhone ejerne der har denne fejl i deres telefon !

5
26. april 2012 kl. 12:27
8
26. april 2012 kl. 13:20

Det er bare et af mange eksempler på at Apple er bagefter på en række områder - kan konstatere at det laver smukke telefoner som er meget brugervenlige men som det er svært at føre en samtale i.

De skal til at lære at beskytte deres produkter mod virus, så skal de samtidig lære at lave telefoner der ikke taber forbindelsen og måske lære de også en dag at lave tablets og telefoner der understøtter Flash på sammme måde som deres computere gør...

Ting tager tid - det ved Apple alt om og deres fans der forsvare de begrænsninger der er i Apple produkterne - http://www.strandreports.com/sw4031.asp

Spørgsmålet er ikke om Apple er bagefter på antivirus området men om de også er bagefter på andre områder og svaret på det spørgsmål er bestemt JA... :-)

9
26. april 2012 kl. 13:52

@john:

De skal til at lære at beskytte deres produkter mod virus, så skal de samtidig lære at lave telefoner der ikke taber forbindelsen og måske lære de også en dag at lave tablets og telefoner der understøtter Flash på sammme måde som deres computere gør...

Flash er heldigvis afinstalleret som default på Mac computere. Og nej, jeg ser ikke nogen grund til at de skal supportere flash.

Antenneproblemet skulle være løst med iPhone 4s - så det har de lært af.

Men spørgsmålet er hvor meget du har lært

11
26. april 2012 kl. 14:07

Mig bekendt så er antenne problemet ikke løst i iPhone4 :-)

2
26. april 2012 kl. 11:41

"Jeg mener, at de (Apple) er 10 år bagefter Microsoft, når det kommer til sikkerheden"

Øh, Microsoft har været plaget af virus m.m. i 20-25 år. Altså burde de have et stort forspring i forhold til at tackle det - men har de tilnærmelsesvis vundet kampen? Jeg kan ikke helt se hvordan Apple kan være bagefter nogen, der står i virus til halsen, selvom de har haft lang tid til at trække sig op af sølet.

7
26. april 2012 kl. 12:36
10
26. april 2012 kl. 13:57

På Windows-platformen er det faktisk ikke længere OS'et, der er det store, sikkerhedsmæssige problem. Det er applikationerne, især tredjeparts-applikationer (fx Sun Java, Adobe Flash etc.).

Det var det så også her, hvor det var et hul i Java.

Men pt. er det Apple der skal frigivet Javaopdateringer, og desværre har de haft en tendens til at frigive nye Java versioner som Developer Previews på ADC, og så sker der ikke rigtigt noget i lang tid - måske et nyt preview når der kommer nyt fra Oracle.

Denne gang skulle der så noget malware til før de fik frigivet opdateringen til alle brugere.

1
26. april 2012 kl. 10:59

Jeg bider på, men skal gøre det kort.

Mac OS X er en Unix og har en kendt sikkerhedsmodel, derudover spørges man man blandt andet med en pop-up under installation af programmer hvor man skal være i admin gruppen og give tilladelse osv. Mac OS X har også langt henad vejen udviklet på denne model med sandbox funktionalitet, som begynder at begrænse programmernes muligheder. Ligesom vi kender det fra browsere som forsøger at holde aktiv kode fra internet adskilt fra systemet og hinanden.

Når alt det er sagt så er Apple HELT sikkert for længe om at udgive rettelser til alvorlige sikkerhedsproblemer, som igen gør at brugerne er sårbare i en længere periode end nødvendigt. Det er som jeg læser det den største konklusion som kan gøres.

Det betyder dog ikke i min optik at man som Mac bruger straks skal løbe ud og købe antivirus produkter, de hjælper ikke!

Antivirus på både Mac og Windows sløver dig og din computer - og idag er beskyttelsen ofte til at overse, fordi angreb sker med de nyeste teknikker og derfor netop IKKE fanges af AV produkterne. Når du så også har valgt at installere AV produkterne og sløvet dig selv når du mindre i dagligdagen, altså mindre produktiv, mindre arbejdsom, VÆSENTLIGT mere frustreret.

Alt efter hvem du er og din brugssituation kan det være langt bedre for dig at sikre din backup af data, som så også dækker andre trusler som tyveri af hardware, harddisk crash, utilsigtet sletning af filer af dig selv :-) og andre systemnedbrud der giver datatab.

Ja, jeg installerede for nyligt et AV produkt på min Mac og det tog den godt nok lang tid at scanne første gang, men værre var det at indenfor 48 timer var jeg blevet så sløvet af produktet og min Mac var lige så langsom som jeg husker Windows computere med AV. Så væk med det produkt igen!

PS Jeg snakkede faktisk så sent som i tirsdags med en anden sikkerhedsmand om emnet og på servere blev vi enige om at AV på Windows heller ikke bør være et krav mere.