Karen Hækkerup får 100.000 opfordringer til at løslade CSC-mistænkt

Illustration: leowolfert/Bigstock
Svenske Gottfrid Svartholm Warg har siden november siddet varetægtsfængslet i forbindelse med CSC-hackingen. I morgen modtager justitsministeren mere end 100.000 anmodninger om at løslade ham.

I morgen formiddag afleverer formanden for det danske Piratparti, Rolf Bjerre, mere end 100.000 opfordringer til at løslade svenske Gottfrid Svartholm Warg i form af en international underskriftindsamling til justitsminister Karen Hækkerup.

Warg er varetægtsfængslet på femte måned og mistænkt for at have hacket CSCs mainframe og stjålet oplysninger fra politiet, CPR-registret og Schengens register over efterlyste personer.

Rolf Bjerre håber, at overrækkelsen af underskrifter til ministeren kan være med til at sætte politisk fokus på sagen.

»Formålet er at få spredt ordet om denne her sag. Og det er mit håb, at justitsministeren bliver aktiveret af det og tænker, at det var da en sag, der var værd at sætte sig ind i. Men det er et håb,« siger Rolf Bjerre til Version2.

Underskriftindsamlingen blev oprindeligt startet af en mand fra Estland, men er blevet overdraget til Rolf Bjerre, da den estiske mand faldt i unåde i de digitale aktivistmiljøer på grund af en angiveligt upassende indsamling af penge.

Underskriftindsamlingen til fordel for Warg overgås ifølge Rolf Bjerre kun af indsamlingen mod salget af Dong til Goldmann Sachs. De er dog svære at sammenligne, da de små 200.000 underskrivere imod Dong-salget mest var danske underskrifter, hvor underskrifterne for løsladelse af Gottfrid Svartholm Warg kommer fra hele verden.

Læs også: CSC-mistænkt dansker sidder varetægtsfængslet på syvende måned - uden anklageskrift

Udover Gottfrid Svartholm Warg er en ung dansk mand også mistænkt i sagen. Han sidder varetægtsfængslet på tiende måned, og de lange varetægtsfængslinger afledte allerede i januar kritik hos Retspolitisk Forening.

Formand Bjørn Elmquist mente, at det var i strid med menneskerettighederne og påpegede, at så lange varetægtsfængslinger normalt bruges i forbindelse med personfarlig kriminalitet.

Retssagen mod den unge dansker og Gottfrid Svartholm Warg skal køre fra starten af september til slutningen af oktober, og indtil videre holdes de mistænkte stadig varetægtsfængslet med den begrundelse, at politiet frygter, at de vil slette eventuelle beviser.

Justitsminister Karen Hækkerup modtager personligt underskriftindsamlingen i morgen klokken 12 ved Justitsministeriet.

Læs også: Nye beviser i dansk hacker-sag: Politiet beder om hjælp fra Australien

Læs også: Åbne døre til hackersag: CSC-mistænkte fortsat fængslet trods protester

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (13)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Thomas Alexander Frederiksen

Uanset om beviserne er der eller ej, så er 10 måneders isolationsfængsling uden så meget som et anklageskrift både usædvanligt og i strid med alle normale principper for retssikkerhed og menneskerettigheder her i landet. Enten må de rejse en anklage, eller også må de som minimum tage ham ud af isolation.

 • 28
 • 0
#5 Claus Jacobsen

Det store problem er jo så bare at de er hunderædde for at han skal komme i nærheden af en computer og sletter sine spor hvis han kommer ud. Kunne forestille mig de forsøger at proppe en terrorparagraf ned i halsen på ham når han nu har "været så stor en fare for nationen" og pillet i "vores" infrastruktur. (som jo så var frit tilgængelig, men det gør det desværre ikke mere lovligt)

 • 1
 • 3
#8 Anders Munch

1.000 opfordringer fra folk der oprigtigt tror han er uskyldig. 9.000 fra folk der mener at hvis man bekæmper copyright, så har man moralsk ret til at røvrende andre mennesker. Og endelig 90.000 mails fra hans botnet ...

Spøg til side, så er den danske praksis med lange ISOLATIONSfængslinger en skændsel for landet, og vel værd en underskrift. Men jeg kan ikke se noget om isolation i artiklen, så det er åbenbart bare en ganske almindelig varetægtsfængsling. Grundet flugtrisikoen, formentlig. Det eneste alle de underskrifter fra tilhængere over hele verden opnår, er at underbygge flugtrisikoen.

 • 3
 • 0
#10 Knud Larsen

Sagen er jo netop, at der ikke er fremlagt beviser. Dette er bare endnu et eksempel på dansk retspraksis. Man sætter folk i fængsel og håber/venter til de bliver møre. Selvfølgelig skal man ikke have lov at begå kriminalitet, men det er jo ikke ensbetydende med at man bare kan fængsle og i mange tilfælde isolationsfængsle folk på mistanke og så ikke fremlægge beviser

 • 3
 • 0
#13 Klaus Olesen

Hvem siger det er isolationsfængsling?

Det er det heller ikke, hans mor har udtalt han gerne må socialisere sig med andre fanger, men at han i den tid han er fængslet ikke må have adgang til computer, breve eller bøger, fordi man er bange for der er kodet budskaber i det.

Men ja man bør gøre noget ved de lange vartægtsfængslinger, især hvis det er forholdene. En klog mand vil jo især gerne bruge den spildtid på at blive klogere, så man i det mindste får lidt ud af det. Og har noget at komme tilbage hverdags livet med.

http://www.ibtimes.com/pirate-bay-co-founder-prison-petition-give-gottfr...

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere