Karantæneramte advokater bliver advaret: Sluk for jeres 'smart'-enheder

Illustration: LuMaxArt, BigStock
Flere virksomheder kæmper disse dage med at finde løsninger på, hvordan de bevarer sikkerheden, mens medarbejderne arbejder hjemmefra.

Det britiske advokatfirma Mishcon de Reya, der er særligt kendt for at hjælpe prinsesse Diana med sin skilsmisse, har udstedt et råd om, at medarbejderne skal mute eller slukke de devices, der kan lytte med.

Det kunne eksempelvis være Amazon eller Googles smart-højtalere, der har stemmefunktioner. Det skriver Bloomberg her til morgen.

Advokaterne kan nemlig risikere, at virksomhederne lytter med, når de karantæneramte medarbejdere har fortrolige samtaler med klienter hjemme fra privaten.

Læs også: Google lytter til optagelser fra din smarthøjtaler i stuen

Ud over talestyrede smart-højtalere gælder advarslen også for babyalarmer, fjernsyn og videoprodukter som eksempelvis Amazons dørtelefon Ring - sidstnævnte med flere historier om, at Amazon har brugt dataene i forskellige sammenhæng.

Joe Hancock, der er sikkerhedsansvarlig hos Mishcon de Reya, udtaler, at virksomheden måske er ’en smule paranoid’, men at man ikke vil løbe nogen risiko.

Virksomheder oplever sikkerhedsfarer i forbindelse med hjemmearbejde

Det er ikke kun Mishcon de Reya, der oplever sikkerhedsudfordringer i takt med, at flere og flere medarbejdere arbejder hjemmefra på grund af coronapandemien.

Læs også: Ny undersøgelse: Dine smart-enheder optager op til 19 gange i døgnet

Derfor har nogle bank- og investeringsvirksomheder også bedt medarbejdere arbejde fra særligt sikrede steder.

Mange smart-enheder er notorisk kendte for at tænde på tidspunkter, hvor de ikke er blevet instrueret til det.

Flere store tech-virksomheder har mødt kritik for at have mennesker til at lytte til samtaler med henblik på at forbedre smart-enhedernes AI-algoritmer, uden at brugerne har givet tilladelse til det.

Både Amazon og Google har nu tilføjet det som mulighed for at brugere at fravælge brugen af deres samtaler til forbedringer.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere