Karantæneramte advokater bliver advaret: Sluk for jeres 'smart'-enheder

1 kommentar.  Hop til debatten
Karantæneramte advokater bliver advaret: Sluk for jeres 'smart'-enheder
Illustration: LuMaxArt, BigStock.
Flere virksomheder kæmper disse dage med at finde løsninger på, hvordan de bevarer sikkerheden, mens medarbejderne arbejder hjemmefra.
23. marts 2020 kl. 13:53
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det britiske advokatfirma Mishcon de Reya, der er særligt kendt for at hjælpe prinsesse Diana med sin skilsmisse, har udstedt et råd om, at medarbejderne skal mute eller slukke de devices, der kan lytte med.

Det kunne eksempelvis være Amazon eller Googles smart-højtalere, der har stemmefunktioner. Det skriver Bloomberg her til morgen.

Advokaterne kan nemlig risikere, at virksomhederne lytter med, når de karantæneramte medarbejdere har fortrolige samtaler med klienter hjemme fra privaten.

Ud over talestyrede smart-højtalere gælder advarslen også for babyalarmer, fjernsyn og videoprodukter som eksempelvis Amazons dørtelefon Ring - sidstnævnte med flere historier om, at Amazon har brugt dataene i forskellige sammenhæng.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Joe Hancock, der er sikkerhedsansvarlig hos Mishcon de Reya, udtaler, at virksomheden måske er ’en smule paranoid’, men at man ikke vil løbe nogen risiko.

Virksomheder oplever sikkerhedsfarer i forbindelse med hjemmearbejde

Det er ikke kun Mishcon de Reya, der oplever sikkerhedsudfordringer i takt med, at flere og flere medarbejdere arbejder hjemmefra på grund af coronapandemien.

Derfor har nogle bank- og investeringsvirksomheder også bedt medarbejdere arbejde fra særligt sikrede steder.

Mange smart-enheder er notorisk kendte for at tænde på tidspunkter, hvor de ikke er blevet instrueret til det.

Flere store tech-virksomheder har mødt kritik for at have mennesker til at lytte til samtaler med henblik på at forbedre smart-enhedernes AI-algoritmer, uden at brugerne har givet tilladelse til det.

Både Amazon og Google har nu tilføjet det som mulighed for at brugere at fravælge brugen af deres samtaler til forbedringer.

1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
3. januar kl. 09:49

Hvordan kan man 'bevare sikkerheden' når man arbejder hjemmefra, når man i sagens natur er nødt til at telefonere?

Det hjælper jo ikke meget at slukke for Alexa og Siri og alle mulige andre elektronsike dingenoter, når man derefter sidder og snakker direkte ind i sin mobiltelefon - som efter hvad vi har forstået også lytter med og opsnapper Gud ved hvor mange detaljer fra vores samtale.

Men på den anden side, hvad skal vi gøre? Vi er jo nødt til at kommunikere.

Måske får brevduer et comeback snart.