Kapitalister satser på software

Trods krise er softwareindustrien stadig den foretrukne branche for amerikanske venture-selskaber ifølge ny opgørelse.

Massefyringer og økonomisk nedgang skræmmer ikke amerikanske investorer fra at poste milliarder af kroner i software-industrien.

Ifølge en undersøgelse foretaget af den amerikanske National Venture Capital Association (NVCA) og revisionsfirmaet Pricewaterhousecoopers er softwareindustrien stadig den foretrukne, når ventureselskaberne skal placere deres risikovillige kapital.

I fjerde kvartal 2008 investerede NVCA's medlemmer sammenlagt 5,4 milliarder dollars i 818 forskellige projekter, hvilket var et fald på 8 procent i forhold til kvartalet før.

Også software-industrien mærkede nedgangen og faldt til det laveste niveau i ti år. Det var dog stadig venturekapitalisternes foretrukne branche med en samlet investering på 1 milliard dollars, svarende til godt 5,5 milliarder kroner, fordelt over 194 virksomheder.

Dermed lader det ikke til, at den økonomiske krise, der blandt andet har ført til dårlige regnskaber og 5000 fyringer hos software-giganten Microsoft, har mindsket ventureselskabernes tro på software som en god forretning.

Selv iværksætterne, der sjældent har fremlagt meget mere end en god forretningsidé, modtager millioner af kroner fra iværksætterne. I 2008 gik der samlet 1,3 milliarder dollars til nystartede virksomheder.

»Enhver formodning om at industrien har vendt sig væk fra virksomheder i den tidlige fase er uden belæg,« siger John Taylor, vicedirektør i forskningsafdelingen hos NVCA, ifølge it-portalen cio.de.

Samlet investerede venture-branchen 28 milliarder dollars i hele 2008, hvilket er den femte-største investering i de 14 år, man har opgjort venture-investeringerne efter den nuværende model, oplyser NVCA.

Mens de fleste brancher oplevede en markant nedgang i venture-investeringer, oplever grønne it- og teknologivirksomheder fortsat vækst.

»Clean Technology-sektoren, som repræsenterer syv af årets ti største aftaler, oplevede markant vækst i 2008 med 4,1 milliarder dollars investerer i 277 aftaler. Dette investeringsniveau repræsenterer en vækst 52 procent i dollars og 16 procent i aftaler sammenlignet med 2007, hvor 2,7 milliarder dollars blev investeret i 238 selskaber,« lyder det i en analyse fra NVCA.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere