Kaos truer udbud af nummeroplysningen

8. maj 2008 kl. 10:151
It- og Telestyrelsen mener ikke, at et kommende udbud omkring nummeroplysningsservice er omfattet af reglerne for virksomhedsoverdragelse. Det efterlader 500 TDC-ansatte i uvished.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Fem hundrede medarbejdere i TDC's nummeroplysning risikerer at stå uden job efter et kommende udbud om håndtering af nummeroplysningen 118.

TDC har hidtil haft monopol på nummeroplysningen, men det ophører med årets udgang, hvorfor en udbudsforretning skal finde den kommende leverandør af nummeroplysning.

Men ifølge Børsen har IT- og Telestyrelsen besluttet, at reglerne om virksomhedsoverdragelse ikke skal gælde for det kommende udbud.

Det betyder, at de 500 medarbejdere i TDC's nummeroplysning ikke automatisk kommer med over til en eventuel ny leverandør.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Dette er meget unfair over for vores 500 medarbejdere, der er fanget i denne sag,« siger Anders Thomsen, regulatorisk chef for TDC til Børsen.

100 af medarbejderne er ansat som tjenestemænd, hvilket i værste fald kan betyde, at TDC er forpligtet til at udbetale de pågældende medarbejdere tjenestemandspension resten af livet, hvis de bliver afskediget.

IT- og Telestyrelsen oplyser, at de har truffet beslutningen om, at der ikke er tale om en virksomhedsoverdragelse efter råd fra kammeradvokaten.

Styrelsen tilføjer over for Børsen, at det vil være en konkret vurdering om det udelukkende er nummeret 118, der går videre til en ny leverandør, eller om det også kommer til at gælde databasen med danskernes telefonnumre og de 500 ansatte.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
8. maj 2008 kl. 11:21

Et formål med at sende tjenesten i udbud er formodentlig også at opnå, at den kan leveres billigere.

Hvis det skal hænge økonomisk sammen for en eventuelt ny udbyder af tjenesten, vil det sandsynligvis være nødvendigt med en kraftig reduktion i arbejdsstyrken i forhold til de nuværende 500 personer.

Fastholder man et krav om, at alle ansatte skal overføres til det nye selskab, bliver det meget lidt attraktivt overhovedet at byde på opgaven. Resultatet vil derfor meget let kunne blive, at kun TDC byder på opgaven, eller at der kommer en byder, som på en eller anden vis kan kringle reglerne, sådan at de mange ekstra ansatte mister jobbet kort efter.

Naturligvis er det synd for de folk, som eventuelt mister jobbet, men jeg mener helt klart, at det er TDC, som har et problem. Det er dem, som har ombygget den forretning, som eksisterer på nuværende tidspunkt, og de må selv redde sig ud af eventuelle problemer, det kan medføre.