Kan være ulovligt: EU efterforsker Googles indsamling af brugerdata

Google er atter i EU's søgelys.

Nyhedsbureauet Reuters oplyser, at Google er under efterforskning af EU for mulige brud på persondatalovgivningen.

Efterforskningen drejer sig om søgegigantens indsamling af data fra brugere.

EU-Kommissionen bekræfter over for nyhedsbureauet, at de er i gang med at undersøge, hvorfor og hvordan Google samler data.

Efterforskningen er endnu i en tidlig fase, og der foreligger få detaljer.

Fokuserer på kerneydelserne

Reuters har imidlertid fået adgang til et lækket dokument, som indikerer, at EU ser på data relateret til lokale søgetjenester, internet-annoncering, tjenester til målretning af annoncer, indlogningstjenester og browsere.

De fleste af Googles kerneydelser ser med andre ord ud til at være under luppen hos EU-Kommissionen.

Dermed er det altså tydeligt, at EU stadig retter et kritisk blik mod søgegiganten, til trods for at organisationen ved flere anledninger både har efterforsket selskabet og uddelt klækkelige bøder.

Google har tidligere været i EU-søgelyset i forbindelse med den omfattende GDPR-persondatalovgivning, og selskabet er blevet pålagt at praktisere ‘retten til at blive glemt’ – altså at folk kan bede om sletning af personoplysninger – i EU-området.

Flere store bøder

I 2017 fik Google en rekordbøde på 2,42 milliarder euro for misbrug af markedsdominans som søgemotor ved at give ulovlige fordele til et andet Google-produkt, nærmere bestemt Googles tjeneste for prissammenligning.

I 2018 fik selskabet en bøde på 4,34 milliarder euro med den begrundelse, at Google har udnyttet operativsystemet Android til at ‘cementere sin dominans’ for sin egen browser.

I marts i år idømte EU-Kommissionen Google en bøde på 1,49 milliarder euro for misbrug af dominans i markedet for internetannoncer.

Artiklen er fra digi.no.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere