Kan du bryde koden? Forsvaret søger igen hackertalenter

Der er en plads på landsholdet, hvis du kan bryde koden. Illustration: Forsvarets Efterretningstjeneste
Forsvarets Efterretningstjeneste er på jagt efter ti unge til det danske cyberlandshold

Kan du sniffe dig frem til passwords i Wireshark? Ved du, at Netcat ikke er et digitalt kæledyr, og kan du spotte ondsindede SQLinjections?

Forsvarets Efterretningstjeneste søger igen nye unge talenter til det danske cyberlandshold, der skal dyste om europæiske cybermesterskab i London til oktober i år.

»Danmark bliver konstant udsat for cyberangreb. Der er brug for, at Danmark kan håndtere de angreb – og derfor støtter FE op om, at unge talenter kan udvikle deres it-evner. Cyberlandsholdet fra sidste år var ekstremt stærkt, og jeg er sikker på, at vi får stillet et supergodt hold også i år. Og med de talenter tegner det godt for Danmark,« siger chef for Forsvarets Efterretningstjeneste Lars Findsen i en pressemeddelelse.

Cyberlandsholdet dække forskellige faglige områder inden for blandt andet mobilsikkerhed, kryptologi, reverse engineering og it-forensics.

Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) fik i 2012 fik ansvaret for den nationale cybersikkerhed med Center for Cybersikkerhed, og det fik tjenesten til at fokusere på rekruttering blandt unge talentfulde hackere.

Det har resulteret i et cyberlandshold og et hackerakademi.

Læs også: FE's hackerakademi: Vi rekrutterer 18-årige direkte fra deres mor og far

ECSC er et initiativ fra ENISA, Den Europæiske Unions Agentur for Net- og Informationssikkerhed, og skal blandt andet øge bevidstheden om behovet for større cybersikkerhed og viden om de trusler, som findes i det virtuelle miljø.

Et af formålene er ligeledes at opfordre unge mennesker til at søge en karriere inden for it.

Da det danske cyberlandshold bestående af studerende senest var i aktion, var i december 2017 i Spanien til European Cyber Security Challenge.

Her kom cyberlandsholdet hjem med en 8.-plads ud af 15 deltagende nationer.

Den nuværende kaptajn på det danske cyberlandshold, Morten Eskildsen, har tidligere efterlyst mere etik på datalogi-uddannelserne, for at sikre at hackertalenter ender som whitehats.

»Min påstand vil være, at vi har et forkert billede af, hvem det er, der bliver en hacker, og om hvordan en hacker skabes. Hackere starter alle med at være greyhats, men så sker der en påvirkning, der er med til at afgøre, hvilken retning man går i. Påvirkningen er bl.a. bestemt af samfundet og ikke mindst de mennesker, man er omgivet af,« har Morten Eskildsen tidligere fortalt til Version2.

Læs også: Dansk cyberkaptajn: Hackere starter med at være greyhats

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (11)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere