Kan du bryde koden? Forsvaret søger igen hackertalenter
Kan du sniffe dig frem til passwords i Wireshark? Ved du, at Netcat ikke er et digitalt kæledyr, og kan du spotte ondsindede SQLinjections?
It-sikkerhedsmessen Infosecurity Denmark 2018 byder på mere end 110 seminarer og cases, 25 udvalgte keynotes og 80 udstillere. To dage med masser af faglig viden og netværk d. 2. og 3. maj i Øksnehallen i København. Konferenceprogrammet dækker både compliance, cybercrime, IoT, nye teknologier som AI og blockchain samt cloud security og giver et unikt indblik i de nyeste it-sikkerhedsmæssige udfordringer på et højt fagligt niveau. Du bliver opdateret om både de nyeste tekniske landvindinger fra spydspidsforskere og får indblik i aktuelle trusselsbilleder fra nogle af verdens bedste rådgivere. Vil du gå direkte til tilmelding, klik her.Version2 Infosecurity
Forsvarets Efterretningstjeneste søger igen nye unge talenter til det danske cyberlandshold, der skal dyste om europæiske cybermesterskab i London til oktober i år.
»Danmark bliver konstant udsat for cyberangreb. Der er brug for, at Danmark kan håndtere de angreb – og derfor støtter FE op om, at unge talenter kan udvikle deres it-evner. Cyberlandsholdet fra sidste år var ekstremt stærkt, og jeg er sikker på, at vi får stillet et supergodt hold også i år. Og med de talenter tegner det godt for Danmark,« siger chef for Forsvarets Efterretningstjeneste Lars Findsen i en pressemeddelelse.
Cyberlandsholdet dække forskellige faglige områder inden for blandt andet mobilsikkerhed, kryptologi, reverse engineering og it-forensics.
Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) fik i 2012 fik ansvaret for den nationale cybersikkerhed med Center for Cybersikkerhed, og det fik tjenesten til at fokusere på rekruttering blandt unge talentfulde hackere.
Det har resulteret i et cyberlandshold og et hackerakademi.
ECSC er et initiativ fra ENISA, Den Europæiske Unions Agentur for Net- og Informationssikkerhed, og skal blandt andet øge bevidstheden om behovet for større cybersikkerhed og viden om de trusler, som findes i det virtuelle miljø.
Et af formålene er ligeledes at opfordre unge mennesker til at søge en karriere inden for it.
Da det danske cyberlandshold bestående af studerende senest var i aktion, var i december 2017 i Spanien til European Cyber Security Challenge.
Her kom cyberlandsholdet hjem med en 8.-plads ud af 15 deltagende nationer.
Den nuværende kaptajn på det danske cyberlandshold, Morten Eskildsen, har tidligere efterlyst mere etik på datalogi-uddannelserne, for at sikre at hackertalenter ender som whitehats.
»Min påstand vil være, at vi har et forkert billede af, hvem det er, der bliver en hacker, og om hvordan en hacker skabes. Hackere starter alle med at være greyhats, men så sker der en påvirkning, der er med til at afgøre, hvilken retning man går i. Påvirkningen er bl.a. bestemt af samfundet og ikke mindst de mennesker, man er omgivet af,« har Morten Eskildsen tidligere fortalt til Version2.
