Kampen mod Corona: Europæiske tele-operatører leverer lokationsdata til myndigheder

19. marts 2020 kl. 13:073
Kampen mod Corona: Europæiske tele-operatører leverer lokationsdata til myndigheder
Illustration: Love Love / BigStock.
For at få et overblik over, hvor folk bevæger sig, og om de er gode til at overholde restriktioner på bevægelse og ophold, får myndighederne i flere lande data fra teleselskaber.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Flere europæiske netværksoperatører samarbejder med myndighederne i deres respektive lande om at håndtere corona-krisen ved at videregive data om, hvor mange smartphones der bevæger sig rundt, og hvor de er samlet

Det skriver Reuters.

Dataene er angiveligt anonyme og aggregerede, sådan at der ikke videregives information, der ikke må videregives i henhold til GDPR.

I Tyskland, hvor skoler og restauranter er lukket, og de fleste arbejder hjemmefra, ligesom her i Danmark, har det tyske teleselskab Deutsche Telekom videregivet data, der kan give de tyske myndigheder indsigt i, i hvor høj grad deres anbefalinger bliver fulgt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Også i Italien bliver der videregivet data fra Telecom Italia, Vodafone og Windtre om, hvor mange der overholder den strenge ”lockdown”, der er blevet indført der.

I Østrig deler Telekom Austria bevægelsesanalyser i en app.

Asien overvåger enkeltpersoner

Flere steder i Asien, hvor GDPR ikke er en faktor, har myndighederne valgt at indsamle data om enkeltpersoner. Det kan eksempelvis være personer, der er sendt i karantæne eller er blevet testet positive med COVID-19.

Version2 har også skrevet om, hvordan Udenrigsministeriet herhjemme samarbejder med de danske teleselskaber, når man skal have kontakt til danskere i udlandet.

Det kan du læse mere om her.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
22. marts 2020 kl. 22:12

Jeg plejer også at lade mobilen blive derhjemme hver gang jeg er ude og lave et bræk eller et mord. Det har virket indtil videre :-)

2
20. marts 2020 kl. 13:30

folk så bare lader devicen blive hjemme ?

Det er faktisk et godt spørgsmål. Er nogen villige til at overtræde afstandsreglerne? Ja, nogle personer er. Er nogen villige til at overtræde reglerne, hvis dette betyder at de skal undvære deres smartphone? Jeg tror der er betydeligt færre perfoner, der er klar til det.

1
20. marts 2020 kl. 07:12

folk så bare lader devicen blive hjemme ? Så er den jo også nemmere at logge hvis den sidder på WIFIen og har en stabil forbindelse :))