Kampen mod Corona: Europæiske tele-operatører leverer lokationsdata til myndigheder

Illustration: Love Love / BigStock
For at få et overblik over, hvor folk bevæger sig, og om de er gode til at overholde restriktioner på bevægelse og ophold, får myndighederne i flere lande data fra teleselskaber.

Flere europæiske netværksoperatører samarbejder med myndighederne i deres respektive lande om at håndtere corona-krisen ved at videregive data om, hvor mange smartphones der bevæger sig rundt, og hvor de er samlet

Det skriver Reuters.

Dataene er angiveligt anonyme og aggregerede, sådan at der ikke videregives information, der ikke må videregives i henhold til GDPR.

I Tyskland, hvor skoler og restauranter er lukket, og de fleste arbejder hjemmefra, ligesom her i Danmark, har det tyske teleselskab Deutsche Telekom videregivet data, der kan give de tyske myndigheder indsigt i, i hvor høj grad deres anbefalinger bliver fulgt.

Læs også: Datatilsynet om corona: Det må arbejdsgivere registrere om deres ansatte

Også i Italien bliver der videregivet data fra Telecom Italia, Vodafone og Windtre om, hvor mange der overholder den strenge ”lockdown”, der er blevet indført der.

I Østrig deler Telekom Austria bevægelsesanalyser i en app.

Asien overvåger enkeltpersoner

Flere steder i Asien, hvor GDPR ikke er en faktor, har myndighederne valgt at indsamle data om enkeltpersoner. Det kan eksempelvis være personer, der er sendt i karantæne eller er blevet testet positive med COVID-19.

Læs også: Hvordan balancerer vi retten til privatliv med samfundets behov?

Version2 har også skrevet om, hvordan Udenrigsministeriet herhjemme samarbejder med de danske teleselskaber, når man skal have kontakt til danskere i udlandet.

Det kan du læse mere om her.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere