Kæmpehandel i dansk it: KMD solgt for otte milliarder kroner til japansk selskab

Illustration: KMD A/S
Den japanske teknologigigant NEC har indgået en aftale om at købe den danske softwarevirksomhed KMD for otte milliarder kroner.

Otte milliarder kroner bliver købsprisen på Danmarks største it-virksomhed KMD, der blandt andet leverer økonomisystemer til kommuner og står bag mange andre offentlige it-løsninger.

Det er den japanske teknologikoncern NEC, der skal overtage ejerskabet af KMD. Det sker efter en indgået aftale mellem de hidtidige ejere, den globale kapitalfond Advent International og det danske pensionsselskab Sampension. Det skriver KMD i en pressemeddelelse.

»Dette er et historisk øjeblik for KMD. At blive en del af NEC vil give KMD en ny og meget solid platform for den fortsatte strategiske udvikling af forretningen,« udtaler KMD’s administrerende direktør Eva Berneke i pressemeddelelsen.

NEC’s administrerende direktør Takashi Niino løfter sløret for, at selskabet ønsker at gøre KMD til en mere global spiller på markedet for offentlig it og digitalisering.

»Danmark betragtes som en europæisk rollemodel, når det handler om at forbedre offentlige services og opnå effektiviseringer gennem digitalisering. Gennem købet af KMD får NEC adgang til teknologi, kompetencer og produkter, som er i absolut verdensklasse. Vi ser et stærkt potentiale i at udbrede KMD's platforme og erfaringer fra Skandinavien til resten af Europa og også globalt,« udtaler Takashi Niino i pressemeddelelsen.

KMD har udviklet mere end 400 it-systemer og har i dag cirka 3.200 ansatte. Indtil 2008 var selskabet ejet af Kommune Holding A/S – det nuværende KOMBIT, der ejes af Kommunernes Landsforening (KL) - men gik derefter over til at være privatejet af EQT og ATP. I 2012 solgte de to selskaber KMD videre til Advent International og Sampension. Og nu skifter it-giganten altså hænder igen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Torben Jensen

Dermed ender også KMD 100% på udenlandske ejere. Ejere der er eksperter i kunstig intelligens og dataanalyse. Ejere der nok skal finde en metode så skat ikke ender i Danmark.

Der er vel efterhånden ikke et ægte dansk firma vi kan være stolte af.

Det næste bliver vel at det danske drikkevand sælges til Nestlé.

Vi har det godt i Danmark, så længe vi holder os venner med alle de lande der styrer den danske infrastruktur.

  • 4
  • 1
#6 Casper Pedersen

Det kunne være sjovt at se hvor mange værdier og aktiver der i dag er i KMD, i sammenligning med da man i sin tid solgte KMD til investerings banker... (pensions selskaber er også investerings banker).

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere