Kæmpe stigning i ransomware: 485 procent flere angreb i 2020

Generelt steg cybertruslen sidste år, ifølge en ny rapport fra Bitdefender. Illustration: Rasmus Meisler
Ondsindet hackere har arbejdet hårdt i 2020, hvor antallet af ransomware-anmeldelser steg med 485 procent sammenlignet med året før, lyder det fra Bitdefender.

Antallet af ransomwarerapporter fra Windows-enheder i verden steg med 485 procent i 2020 sammenlignet med året før, og hackerne går i højere grad mod større mål.

Det skriver sikkerhedsfirmaet Bitdefender i en pressemeddelelse.

Bitdefender har netop udgivet sin årlige cybersikkerhedsrapport, der viser stigningen i antallet af ransomwarerapporter. Men den er lavere end forventet, og det skyldes sandsynligvis, at de kriminelle går mere målrettet efter at afpresse større virksomheder og organisationer med ransomware.

Læs også: ProxyLogon-ofre kæmper mod ny ransomware

Hackerne bryder ind i systemer, stjæler følsom data og truer med at offentliggøre det, hvis ikke virksomheden udbetaler en løsesum. Størstedelen af den slags angreb fandt sted i den første halvdel af 2020 - også i Danmark, hvor man i første og andet kvartal oplevede henholdsvis 32 og 27 procent af årets samlede ransomware-angreb.

Angreb mod Android-enheder er også taget til, hvor der i sidste halvdel af 2020 var 32 procent flere trusselsrapporter globalt sammenlignet med 2019. Trusler mod IoT-enheder steg ligeledes sidste år.

Læs også: Ny undersøgelse blandt it-professionelle: Hver femte ved, at deres virksomhed har mistet kritisk data

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere