Kæmpe stigning i ransomware: 485 procent flere angreb i 2020

7. april 2021 kl. 10:29
Kæmpe stigning i ransomware: 485 procent flere angreb i 2020
Illustration: Rasmus Meisler.
Ondsindet hackere har arbejdet hårdt i 2020, hvor antallet af ransomware-anmeldelser steg med 485 procent sammenlignet med året før, lyder det fra Bitdefender.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Antallet af ransomwarerapporter fra Windows-enheder i verden steg med 485 procent i 2020 sammenlignet med året før, og hackerne går i højere grad mod større mål.

Det skriver sikkerhedsfirmaet Bitdefender i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bitdefender har netop udgivet sin årlige cybersikkerhedsrapport, der viser stigningen i antallet af ransomwarerapporter. Men den er lavere end forventet, og det skyldes sandsynligvis, at de kriminelle går mere målrettet efter at afpresse større virksomheder og organisationer med ransomware.

Hackerne bryder ind i systemer, stjæler følsom data og truer med at offentliggøre det, hvis ikke virksomheden udbetaler en løsesum. Størstedelen af den slags angreb fandt sted i den første halvdel af 2020 - også i Danmark, hvor man i første og andet kvartal oplevede henholdsvis 32 og 27 procent af årets samlede ransomware-angreb.

Angreb mod Android-enheder er også taget til, hvor der i sidste halvdel af 2020 var 32 procent flere trusselsrapporter globalt sammenlignet med 2019. Trusler mod IoT-enheder steg ligeledes sidste år.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger