Kæmpe sikkerhedshul i radiosendere lader hackere spille anti-Trump sang på repeat

Illustration: Virrage Images/Bigstock
En sårbarhed kendt siden april sidste år efterlader et sikkerhedshul hos radiostationer, der ikke har taget de rette forholdsregler. Hackere har siden præsident Donald Trumps indsættelse udnyttet hullet til at spille sangen "Fuck Donald Trump" igen og igen.

Rapsangen ”Fuck Donald Trump” af YG og Nipsey Hussle har lydt igen og igen og igen, på mere end tyve forskellige radiostationer i USA siden Donald Trumps indsættelse den 20. januar. Det skriver Arstechnica.

Hackere har overtaget styringen og afspillet sangen på repeat ved at udnyttet en længe kendt sårbarhed i bestemte model af FM-radiosendere med relativ kort rækkevidde. Ind til videre er radiostationer i South Carolina, Indiana, Texas, Tennessee og Kentucky ramt, skriver CNet.

Sikkerhedshul kendt siden april sidste år

Særligt produkter i Barix Exstreamer linjen har været under angreb. Barix oplyste den ottende april sidste år deres kunder, at Exstreamer produkter er i åben forbindelse til internettet og derfor meget sårbare over for, at andre knækker deres kodeord og kompromittere systemet.

Advarslen kom efter en række brugere oplevede, at deres forbindelse var blevet kapret og udnyttet.

Derfor anbefalede Baxter et kodeord på 24 karakterer samt en firewall eller brug af VPN’er.

Hackere har også før haft adgang

Hverken denne advarsel eller det faktum, at sårbarheden blandt andet er blevet udnyttet af hackere til at spille sange om sex med pelsede dyr i timevis på tre forskellige stationer juli sidste år, har fået alle Exstreamer-ejere til at tage forholdsregler.

Udover de over tyve konfirmerede hacks, er der en række lignende episoder, som endnu ikke er konfirmerede.

Præcis hvorfor hackere samstemmigt har valgt ”Fuck Donald Trump”-sangen, og om der er en forbindelse mellem hackerne er endnu ukendt.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere