Kæmpe hotelkoncern hacket: 10,7 mio. gæsters oplysninger lækket på populært forum

20. februar 2020 kl. 08:58
Kæmpe hotelkoncern hacket: 10,7 mio. gæsters oplysninger lækket på populært forum
Illustration: Nadavspi / Wikimedia Commons.
Sidste sommer blev en hotelkoncernen MGM Resorts hacket, og personlige oplysninger fra 10,7 mio. gæster er lækket online.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Hotelkoncernen MGM Resorts indrømmer nu, at omkring 10,7 mio. gæsters personlige oplysninger er blevet offentliggjort på et forum for hackere tidligere på ugen.

Det skriver ZDNET.com.

Informationerne inkluderer fulde navne, telefonnumre, adresser, emails og fødselsdatoer. CNET's søsterside ZDNet har bekræftet, at de offentliggjorte data passer på kunderne ved at have talt med nogle af dem, som har fået deres personlige oplysninger lækket.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Sidste sommer opdagede vi uautoriseret adgang til en cloud-server, som indeholdt en begrænset mængde information på visse tidligere gæster,« har hotelkoncernen sagt til ZDNet og tilføjede, at hverken finansielle eller kreditkortoplysninger blev lækket.

Udover 'almindelige' gæster har hackerne stjålet personlige informationer fra kendte personer, journalister, embedsmænd samt chefer og ansatte fra nogle af verdens største tech-virksomheder. Kontaktoplysningerne for nogen af de mange gæster, særligt dem, der arbejder for store tech-virksomheder og regeringer rundt omkring i verden, er en skattekiste for hackere.

De personer har nu en øget risiko for at modtage såkaldte spear-phishing-email og blive ramt af sim-swapping. Det siger Under the Breach, der opdagede, at dataen var lækket på et populært forum for hackere, til ZDNet.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger