Kæmpe fyringsrunde hos Microsoft: Vil afskedige 10.000 medarbejdere

19. januar kl. 10:02
Microsoft
Illustration: Wikimedia Commons.
Recession og forsigtighed er blandt årsagerne til, at Microsoft forventer fald i omsætningen og derfor ser sig nødsaget til at afskedige tusindvis af ansatte.
Artiklen er ældre end 30 dage

Microsoft vil afskedige 10.000 ansatte inden 31. marts 2023, da Windows-producenten i en periode forventer lavere omsætning grundet inflation og virksomheders tilbageholdenhed med at investere i ny teknologi.

Det skriver CNBC.

»Under pandemien så vi kunder accelerere deres digitale forbrug, nu ser vi dem optimere deres digitale forbrug for at gøre mere med mindre,« skriver adm. direktør i Microsoft Satya Nadella i en blogpost

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Vi ser også organisationer i alle brancher og alle steder udvise forsigtighed, da nogle dele af verden er i en recession, og andre dele forventer en.«

Afskedigelserne i Microsoft vil ramme geografisk og fagligt bredt, men alligevel ramme hårdere i salg og marketing end udvikling, lyder det fra en talsperson ifølge CNBC. Blandt andre Amazon og Meta har også på det seneste varslet henholdsvis 18.000 og 11.000 afskedigelser.

Microsoft Danmark har indtil videre ikke kommenteret på fyringerne.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger