Kæmpe EPJ-udbud: Systematic vandt på alle parametre - men mest på pris

Illustration: Das Büro
Systematic slog Cambio på alle punkter i konkurrencen om Region Syddanmarks EPJ-system, viser aktindsigt.

Aarhusianske Systematic gav konkurrenten Cambio baghjul på alle punkter, da Region Syddanmark for nylig skulle vælge leverandør af et nyt EPJ-system.

Det viser en rapport om udbudsforløbet, som Version2 har fået aktindsigt i.

Tilbudsgiverne blev vurderet på de fire kriterier »økonomi«, »løsningskvalitet«, »implementeringskvalitet« og »strategisk samarbejde og fremtidskvalitet«, og af de finalister scorede Systematic altså højest på alle fire.

Det var dog særlig på økonomien, at den aarhusianske it-leverandør stak af. Her får systematic scoren 4, mens Cambio blot får 1,88.

På alle de andre punkter lå konkurrenterne forholdsvis tæt, men på grund af den store økonomiske forskel vandt Systematic suverænt.

»Tilbudsevalueringen har resulteret i, at Region Syddanmark har vurderet, at Systematic A/S har afgivet det økonomisk mest fordelagtige tilbud på baggrund af tildelingskriteriet 'bedste forhold mellem pris og kvalitet',« hedder det i rapporten.

Læs også: Systematic vinder kæmpe EPJ-udbud i Region Syddanmark

Kontraktens værdi er ifølge rapporten vurderet til en milliard kroner, men Region Syddanmark har indtil videre kunnet nøjes med at bevillige 252 millioner kroner til projektet.

Det dækker over anskaffelse og implementering, men dertil kommer udgifter til blandt andet drift over de kommende otte år, som kontrakten indtil videre løber.

Det tilsyneladende meget attraktive tilbud fra Systematic har fået både Region Hovedstaden og Region Sjælland til at kræve en redegørelse for, hvorfor de har betalt betydeligt mere for Sundhedsplatformen.

Der er dog tale om forskellige finansieringsmodeller, og det er p.t. uklart, hvad den endelige pris for Region Syddanmarks Systematic-system viser sig at blive.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere