Kæmpe Drupal-konference på vej til København

København har vundet en stor sejr i kampen om at blive værtsby for Drupalcon 2010 i august. Arrangørerne jubler og får nu travlt med at planlægge konferencen for op til 2.000 Drupal-folk.

Hvis det ikke går helt galt i den endelige afgørelse i næste uge, vil København til august 2010 summe af tusindvis af Drupal-nørder, der vil lære mere om det populære open source CMS.

»Det skulle undre mig voldsomt, hvis vi ikke bliver valgt nu. Der er ikke nogen grund til at vente, så vi skal i gang med planlægningen med det samme,« siger Morten Birch Heide-Jørgensen, kendt i Drupal-kredse som 'King of Denmark', og en af hovedkræfterne bag Drupal Danmarks arbejde for at få Drupalcon til København.

Den europæiske Drupal-organisation har netop offentliggjort, at London og Berlin får baghjul af København som potentiel værtsby, og i næste uge vil den anbefaling så blive brugt i den endelige afgørelse.

Om alt går vel kan Drupal Danmark altså i næste uge fejre, at kampen om konferencen med op til 2.000 deltagere er vundet, efter et par måneders hårdt slid.

»Så skal vi mødes i gruppen og drikke en stor fadøl! Og så skal der stikkes ordre ud. Vi mistede en måned, fordi afgørelsen blev forsinket, så vi har en stor hurdle foran os. Men det er utroligt dejligt at se, at det hårde arbejde, vi har lagt, har givet pote,« fortæller Morten Birch Heide-Jørgensen.

Det overordnede arbejde er lagt i hænderne på professionelle konferencearrangører, men der skal stadig knokles for at få konferencen op at stå.

»Nu skal vi følge op på vores valgflæsk og bestille nogle vikingeskibe. Så vi skal en tur til Roskilde,« griner han.

Skal bruges som rambuk

Hans håb for konferencen er, at den kan give Drupal og open source generelt mere opmærksomhed i Danmark.

»Vi vil gerne fungere som rambuk og baldre ind i bevidstheden hos folk. Og når vi får så mange navne til byen, handler det ikke bare om et enkelt open source CMS, men om hele open source-bevægelsen. Om man udvikler i Drupal eller Typo3 (et open source-CMS med danske rødder, red), så er det samme grundidé,« fortæller arrangøren.

Den samme åbne tankegang og metode vil han også meget gerne bruge i hele planlægningen af konferencen.

»Vi deler viden om software med hinanden - men ikke om hvordan man arrangerer en konference og problemerne med at få trykt t-shirts eller hvor mange liter kaffe, folk drikker. Der er utroligt meget viden, vi ikke har været gode til at dele før,« mener han.

Det Hvide Hus viser vejen
Drupal er blevet et populært CMS hos mange store virksomheder og højt profilerede websites. I Danmark er Berlingske Media i gang med at flytte firmaets mange websider til en Drupal-platform, blandt andet bt.dk, der skiftede i juni.

Men et skift har virkelig løftet Drupals omdømme.

»Siden et diskret website som Det Hvide Hus valgte at bruge Drupal, har vi kunnet mærke en eksplosion af den anden verden. Vi slipper uden om mange af de idéer om, at open source ikke er sikkert nok og slipper for alt det FUD-vrøvl (fear, uncertainty and doubt, red.),« siger Morten Birch Heide-Jørgensen.

Nu skal den 12-13 mand store gruppe bag buddet om at holde Drupalcon for alvor i arbejdstøjet. Og jul eller ikke jul - der skal udrettes noget, lyder meldingen.

»Det kommer til at trække tænder ud. Vi kommer nok til at knokle os selv halvt til døde. Men vi er alle sammen it-folk og kender en deadline. Og så ved man, at søvn bare er en kedelig substitut for kaffe,« griner 'King of Denmark'.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Mikkel Høgh

Vi er pt. kun blevet nomineret til at holde konferencen – den endelige beslutning bliver først taget 3. december af Drupal Association (den internationale forenings) bestyrelse.

Der ud over er der en lang proces med planlægning og opbygning af hele infrastrukturen omkring konferencen (vi skyder efter 1.500 deltagere, så det bliver omfattende), førend vi kan give os til at sælge biletter. Prisen besluttes af DA.

Derfor vil et forsigtigt gæt på hvornår billetsalget starter nok ikke blive meget mere præcist end "til foråret".

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere