Jyske Banks it-flytning blokerer for nye bankfusioner hos Bankdata

Bankdata er i færd med at integrere it-systemerne fra Jyske Bank, og det optager så mange ressourcer, at det er umuligt at sammenlægge to bankers it-systemer i mere end ét år frem.

Mere end 200 medarbejdere hos Bankdata arbejder i øjeblikket på at gøre klar til, at Jyske Bank kan flytte sine it-systemer over til Bankdata. Faktisk er arbejdet med it-flytningen så omfattende, at Bankdata ikke kan udføre andre store it-projekter i mellemtiden. Det skriver Dagbladet Børsen.

Læs også: Jyske Banks it-chef om platform-skift: Det bliver et knokkelarbejde

Hvis to af Bankdatas 15 medlemmer i løbet af det næste år fusionerer med en anden bank, så er der ikke ressourcer til at lægge de to bankers it-systemer sammen. Derfor vil systemerne være nødt til at køre parallelt.

»Det betyder så, at vi må holde hænderne i lommerne i en periode,« siger administrerende direktør Bent Naur fra Ringkjøbing Landbobank til Børsen.

Jyske Bank besluttede i september sidste år at flytte it-driften over til Bankdata, og det ventes at kunne spare alene Jyske Bank 200 millioner kroner om året. Også Bankdatas øvrige medlemmer vil kunne spare et større millionbeløb på den fælles drift.

Læs også: Jyske Bank sparer 200 millioner på it-fusion

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere