Jyske Banks it-chef om platform-skift: Det bliver et knokkelarbejde

365 it-folk får sved på panden, når Jyske Bank udskifter sin egen it-platform ud med Bankdatas. Projektet kommer til at tage over et år.

It-folkene i Jyske Bank står over for en enorm flytteopgave. I 2012 skifter banken sin egen it-platform ud med den platform, som Bankdata har udviklet.

It-chef i Jyske Bank Per Rore Pedersen kalder det en kæmpeopgave, som bankens 365 it-ansatte står overfor. Han forklarer, at banken vil sætte alle de it-hoveder, man kan undvære, til at arbejde med projektet, men alligevel forventer banken ikke at være færdige med udskiftningen før 2012.

Skift på få dage
Det er egentligt ikke fordi, at Jyske Banks it-platform er så forskellig fra Bankdatas. Begge systemer er skrevet med Cobol, og begge systemer bruger Java i brugergrænsefladen. Alligevel kommer skiftet til at kræve mange arbejdstimer. Det skyldes især, at enorme mængder data skal flyttes fra det gamle system til det nye.

»Det er en mest af alt en flytteopgave,«siger Per Rore Pedersen.

Per Rore Pedersen forklarer, at de er nødt til at skifte hele it-platformen på kort tid.

»Udfordringen er her, at vi bliver nødt til at skifte på en dag. Hvis der er en patient, der skal have skiftet lever og hjerte så kan det ikke nytte noget, at man opererer en ny lever ind og siger, så må du vente en uge på hjertet,« siger han.

Fordi skiftet skal ske så hurtigt, så er timingen ifølge Jyske Banks it-chef også vigtig.

LÆS OGSÅJyske Bank sparer 200 millioner på it-fusion

»Det sværeste bliver at finde et tidspunkt, hvor det kan lade sig gøre. Det kunne for eksempel være i en weekend eller i påsken. Selve dagen vi flytter over, skal der være god tid,« siger han.

Men er der ikke en stor risiko forbundet med at flytte hele systemet på en gang i stedet for at køre det ind parallelt med det eksisterende system over længere tid?

»Om det er en stor risiko? Nej. Det er et spørgsmål om, hvor meget tid man bruger på at teste systemet først. Det er jo ikke sådan, at første gang vi trykker på knappen, så går vi i luften,« svarer it-direktøren.

It-chefen peger også på, at alle medarbejderne vil møde en helt ny brugergrænseflade, og det vil være en stor opgave at skole alle medarbejderne i at bruge det nye system.

Fordele for enden af rejsen
Hos Jyske Bank er man godt klar over, at flytteprojektet vil komme til at kræve mange kræfter, men banken er også sikker på, at det vil kunne betale sig i sidste ende.

Direktør med ansvar for it i Jydske Bank Leif Larsen forventer især, at softwareudviklingen vil blive bedre og billigere.

»Den største fordel det er at vi får en kraftigere udviklingsorganisation. Den bliver simpelthen større. Derudover sparer vi penge ved ikke at have vores eget udviklingsafdeling. Så er vi flere til at betale for det samme,« siger han.

Direktøren er også godt klar over, at det vil koste afsavn at skifte til det nye it-system.

»Det er at få det udført, og så går vores udvikling næsten i stå i den periode. Det er klart, det er generende, men det skal gøres før eller siden, og så er det vigtigt at få gjort det så hurtigt så muligt?, siger han.

Omlægningen vil dog også få betydning for it-medarbejderne i Jyske Bank. Ud af de 365 medarbejdere bliver mellem 80 og 100 hos Jyske Bank, 40 flytter til Silkeborg Data, der også har forbindelse til Jyske Bank. Resten kan regne med at få job i Bankdata, fortæller Leif Larsen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Anonym

Udfordringen er her, at vi bliver nødt til at skifte på en dag.

Nu ved jeg godt, at tiderne har ændret sig (mht. åbningstider), men der var en årsag til 'vi' valgte påsken til migrering til 'papirløse obligationer' ('83) samt 'papirløse aktier' og (near) realtime decentral børshandel ('88)

"Dengang" havde vi da torsdag,fredag,lørdag,søndag,mandag - så hvis skidtet gik helt galt var der nogle dage til at rede 'trådene ud', men da der var tale om lang udviklingstid, samt ikke uanseelige tests, ja - så lykkedes begge disse projekter uden problemer.

(Da der var tale om 'folks penge', som nok er det mest ømtålelige, havde man jo nok hørt om eventuelle fejl).

PS: COBOL - my friends - COBOL, var det der drev udviklingen.

I øvrigt kan jeg sagtens forestille mig, at der stort set er tale om en migreringsopgave, da finansielle produkter er stort set analoge.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere