Finanstilsynet kriterer Jyske Banks it-sikkerhed

Jyske Banks direktør, Leif Larsen, sætter pris på, at der ikke er konstateret alvorlige sikkerhedsbrister i bankens IT-systemer. Illustration: Jyske Bank
Finanstilsynet vurderer, at Jyske Bank skal forbedre bankens it-sikkerhedsstyring og ledelsesrapportering. Direktøren for banken anerkender de påpegede forhold.

Det er ‘Finanstilsynets vurdering, at Jyske Bank ikke fuldt ud efterlever lovgivningens krav på it-området,’ står der i en ny redegørelse om it-inspektion fra Finanstilsynet.

Her kritiserer Finanstilsynet blandt andet Jyske Banks styring og rapportering på it-sikkerhedsområdet, hvilket tilsynet mener kan betyde, at bankens direktion og bestyrelse ikke er bekendte med den reelle sikkerhedsrisiko.

Det drejer sig eksempelvis om at etablere en ‘tilstrækkelig metode’ for it-risikostyring for både banken og for de outsourcede opgaver.

Derudover skal skal der være bedre sikkerhed i forhold til adgang til fortrolig data, og beredskabsplaner med tilhørende tests skal forbedres.

Læs også: Banker nægter at spærre kort, selvom de risikerer at blive misbrugt

Derfor skal Jyske Bank nu styrke både it-sikkerhedsstyring og ledelsesrapportering samt føre løbende kontroller og opfølgninger i it-sikkerhedsimplementeringen.

I en pressemeddelelse siger Jyske Banks direktør Leif Larsen, at der allerede er sket forbedringer i forhold til flere af punkterne fra Finanstilsynets redegørelse.

‘Vi anerkender, at korrekt håndtering af de påpegede forhold, herunder professionalisering af samarbejdet med outsourcingpartnere, vil være med til at sikre, at Jyske Bank altid opretholder et højt it-sikkerhedsmæssigt niveau,’ siger han i pressemeddelelsen.

Her fortæller han også, at det er betryggende, at Finanstilsynet ikke har fundet alvorlige brister i bankens it-sikkerhed.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Andreas Jensen

Hvis vi lige tager Lunarway, som umiddelbart er den eneste af dem du nævner som er etableret i Danamark, kan du se at det fremgår af deres hjemmeside at:

"Når du opretter dig som bruger hos Lunar Way, bliver du rent teknisk kunde hos Nykredit Bank. Det er altså dem, der passer på dine penge."

Det er altså Nykredit Bank der hænger på Finanstilsynet og ikke Lunarway, som umidelbart, bare levere et "overlay" til en konto i Nykredit.

En løsning som vi nok kommer til at se meget mere af, også af mere international karakter, via PSD2 direktivet fra EU.. https://ec.europa.eu/info/law/payment-services-psd-2-directive-eu-2015-2...

Snart skal alle banker stå klar med en API løsning, så du frit kan vælge imellem alverdens netbanker, også selv om du ikke har dine konti i den bank du bruger netbanken i...

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere