Justitsministeriets vejledning om EU-persondataforordningen bliver forsinket

Vejledningen om, hvordan Danmark skal forholde sig til den kommende EU-persondataforordning, er udskudt til 'et stykke ind i maj'.

Den længe ventede vejledning omkring EU-persondataforordningen (GDPR), bliver forsinket til 'et stykke inde i maj'. Det skriver Computerworld.

Vejledningen, som er spået en fyldighed på over 1.000 sider, bliver lavet i et samarbejde mellem Justitsministeriet, Datatilsynet og Digitaliseringsstyrelsen. Den kommer blandt andet til at bestå af en betænkning, et udkast til lovforslag og adskillige anbefalinger til, hvordan den danske lov bør tilpasses den nye forordning, som træder i kraft den 25. maj 2018.

Ingen klapsalver

Jo længere der går, des mindre tid har det danske erhvervsliv, myndigheder og organisationer til at tilpasse sig (og forstå) reglerne. Og konsekvensen kan med stor sandsynlighed være, at de langsomme har store bøder i udsigt. Derfor møder det heller ikke klapsalver fra erhvervslivet, at man skal kigge længere efter vejledningen.

»Det er rigtig vigtigt, at vejledningen ikke bliver forsinket yderligere, og at vi får fortolkningen på plads, så virksomhederne kan komme i gang. EU-persondataforordningen er en af de største udfordringer nogensinde for erhvervslivet, og der er kun et år, til den træder i kraft,« siger direktør for DI Digital, Adam Lebech, til Computerworld.

Men han kommer altså til at vente lidt endnu. Og det er påfaldende, set i lyset af den tidsplan, som er lagt forud for den 25. maj næste år. Det forventes, at der vil blive fremsat et lovforslag i oktober 2017, som gerne skulle blive klar til, at al lovgivning omkring forordningen er klar i første kvartal 2018.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Kristian Sørensen

Vent ikke på oversættelsen og omskrivningen til dansk jura. Læs GDPR regulativet i den originale form her:

http://ec.europa.eu/justice/data-protection/reform/files/regulation_oj_e...

Den rummer et væld af rettigheder for du, jeg og hvem som helst. Bl.a. krav om at data kun opbevares i rimelig tid i forhold til anvendelsen og retten til at kræve at data om en selv bliver slettet helt og aldeles.

Det er yderst rimeligt og burde have været gældende og aktivt håndhævet dansk lov for flere årtier siden. Det er pinligt at det skal være EU der går foran på det område. Databeskyttelse burde have været et område hvor Danmark gik foran i stedet for at halte bagefter.

Dem der ryster i bukserne over det her regulativ og dem der ønsker det udvandet, er dem der har opført sig som nogle svin med vores data og derfor skal ændre meget på deres adfærd for at leve op til regulativet. Der skal vi bare opretholde presset og kræve regulativet håndhævet strengt.

  • 4
  • 0
John Foley

Mon ikke forsinkelsen skyldes et intenst arbejde med at finde smuthuller, der muliggør at statens myndigheder og institutioner fritages for i alt for stor grad, at skulle leve op til forordningens krav, samtidig med at man overfor private virksomheder benhårdt fastholder kravene? Jeg er selv stor tilhænger af forordningen og håber ikke at arbejdsgruppen (Justitsministeriet, Datatilsynet og Digitaliseringsstyrelsen) benytter tiden på at finde muligheder for at snige sig udenom kravene, som skal overholdes af alle os andre.

  • 6
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere