Justitsministeren retter alvorlig kritik mod Kriminalforsorgens håndtering af it-projekt

Justistminister Nick Høkkerup (S) har anmodet om en anmodet om en samlet redegørelse af forløbet omkring det omdiskuterede NyX-projekt i Kriminalforsorgen. Illustration: Socialdemokratiet
Kriminalforsorgen har »ikke rettidigt« søgt om tilslutning fra Finansudvalget til at foretage indkøb og begynde udviklingen af nyt klientsystem. Det får nu justitsminister Nick Hækkerup (S) til at rette alvorlig kritik af Kriminalforsorgen.

Justitsminister Nick Hækkerup (S) retter alvorlig kritik mod Kriminalforsorgen, efter at myndigheden uden at have søgt om tilslutning fra Finansudvalget har brugt 71 millioner kroner på det såkaldte NyX-projekt, der skal erstatte det eksisterende og teknologisk forældede klientsystem. Den manglende tilslutning er et brud på budgetvejledningens regler.

Det skriver Computerworld.

»Jeg finder det alvorligt og kritisabelt, at Kriminalforsorgen ikke rettidigt har søgt om tilslutning fra Finansudvalget samt har undladt at inddrage Statens It-råd rettidigt. Jeg har derfor indskærpet over for Kriminalforsorgen, at budgetvejledningens regler for it-projekter selvsagt skal efterleves,« skriver Nick Hækkerup i et brev til Finansudvalget.

NyX-projektet er estimeret til 200 millioner kroner og efter problemerne midlertidigt sat i bero.

Yderemere har justitsministeren anmodet om en samlet redegørelse af forløbet omkring NyX-projektet, der blandt andet »skal indeholde en nærmere beskrivelse af problemstillingen om den manglende konkurrenceudsættelse af det eksisterende af klientsystem.«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere